Afgelopen weekend lieten de rijders in de ADAC GT Masters de duinen schudden door het Circuit Park Zandvoort aan te doen. Voor het eerst in de geschiedenis doet de serie het Duinencircuit aan. Natuurlijk is dit een thuisrace voor Christiaan Frankenhout, maar voor de meeste Duitsers is het Zandvoortse strand ook geen onbekende.

De vrije traingen vonden plaats onder echt “Hollands” weer met af en toe een bui en veel wind. Hierdoor was serieus testwerk helaas niet echt aan de orde. De eerste kwalificatie werd verreden door zijn teamgenoot Kenneth Heyer. Heyer reed naar een 27de tijd, waar hij totaal niet blij mee was, “Op het moment dat de auto goed aanvoelde had ik verkeer en daarna was het beste er vanaf. Met deze startplaats ben ik absoluut niet blij. Frankenhout nam de tweede kwalificatie voor zijn rekening en noteerde hierin een 13de tijd in het 40 auto’s tellende veld. “Met deze plaats kan ik eigenlijk tevreden zijn. Ik ben 0,5 sec sneller dan mijn teamgenoten, maar het gat richting pole is wel groot. We komen hier gewoon vermogen te kort om serieus mee te komen.”

Op zaterdag was het de beurt aan Heyer om de start te nemen. Vanaf een 27ste plaats wist hij al snel een paar plaatsen goed te maken. Over de boordradio meldde hij dat de auto zeer goed was en dat er na de stop nog meer in zou zitten. Heyer geeft tijdens de pitstop de auto over op de 21ste plaats aan Frankenhout. “We stopten vroeg om mij nog wat vrije rondjes te geven en snelle tijden neer te laten zetten, dit werkte perfect”, aldus Frankenhout. Na de pitstops lag de equipe op de 18de plaats. Na een paar mooie inhaalacties reed Frankenhout op de 14de plaats rond achter zijn teamcollega Andreas Simonsen. Door goed verdedigen van zijn teamgenoot kon hij helaas niet voorbij komen en eindigde ze de wedstrijd op de 14de plaats.

De tweede race van het weekend mocht Frankenhout starten voor zijn thuispubliek. Bij de eerste twee bochten had hij al een aantal concurrenten te pakken en reed omhoog richting Scheivlak achter Jeroen Bleekemolen. Deze liet aan de binnenkant van het Scheivlak ruimte die Frankenhout benutte: “Ik zette mijn auto naast die van Bleekemolen aan de binnenkant van het Scheivlak waarna hij mij zeer weinig ruimte liet en ik daardoor met twee wielen op het gras kwam bij het aanremmen. Daarna hadden we licht contact waarna ik gelukkig verder kon rijden en hij helaas uitviel.” In het vervolg van de wedstrijd kon Frankenhout de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 op de vijfde plaats overgeven aan Heyer. Helaas voor Heyer kwam hij al snel in aanraking met een Aston Martin en moest de strijd staken. Een mooi resultaat in de top 5 had er zeker ingezeten.

De volgende race van Christiaan Frankenhout zal zijn in het weekend van 17 t/m 20 Mei tijdens de ADAC Zurich 24h Rennen op de Nordschleife en zal hij deelnemen in het team van Hankook HEICO Motorsport.

Tekst: PR

9942199
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1456
4309
9618
9912942
97598
147943
9942199

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven