Met zijn deelname aan de Dutch GT in de Corvette C6 van Day V Tec, heeft Henry Zumbrink een druk en spannend seizoen lopen. Daarnaast heeft hij een voorliefde voor de snelle Amerikaanse wagen én de GT series ontwikkeld en is dan ook regelmatig op zoek naar een extra uitdaging om achter het stuur te klimmen. Zo kwam Henry via Davy Lemmens van Day V Tec in contact met het Callaway Competition Team, wat het officiële fabrieksteam van Corvette is in het ADAC GT Masters kampioenschap en kwam het tot stand dat Henry Zumbrink dit weekend plaatsneemt achter het stuur van de Corvette Z06.R GT3 samen met oud-Formule 1 coureur Heinz-Harald Frentzen.

Henry Zumbrink heeft met zijn deelname aan de Dutch GT met de Corvette C6 van het Day V Tec Team een snelle wagen voor het kampioenschap. Hoewel de rijder al vaker aan de ADAC GT Masters heeft gesnuffeld en heeft rondgekeken om eens in te stappen in dit sterke veld, kwam hij in contact met het Callaway Competition team dat met diverse auto’s deelneemt aan dit snelle GT Kampioenschap. Lemmens en zijn team runnen de Corvette Z06.R GT3 waar oud-Formule 1 coureur Heinz-Harald Frentzen samen met zijn teamgenoot aan de start verschijnt. De vaste teamgenoot van Frentzen is wegens ziekte dit weekend echter verhinderd, zo kwam het gesprek tussen Zumbrink, Lemmens en het team op gang en na de nodige budgettaire besprekingen, werd dan ook snel de beslissing genomen om dit weekend deel te gaan nemen aan dit zeer sterke kampioenschap!

Henry Zumbrink over zijn gastrace in de ADAC GT Masters op de Nürburgring aankomend weekend: “Davy belde mij dat de teamgenoot van Frentzen wegens ziekte niet kan deelnemen en het Callaway Competition Team op zoek was naar een vervangende rijder. Day V Tec runt de wagen van de oud-Formule 1 coureur en de Corvette bevalt mij prima als racewagen. Ik vind het echt supervet dat ik, samen met Frentzen, kan gaan deelnemen aan deze race. Hoewel de GT3 versie wel anders is dan de wagen waar ik normaal in rijd, heb ik er alle vertrouwen in dat Davy en zijn monteurs mij snel zullen inwijden in deze Corvette. De Nürburgring is ook een bekende baan voor mij, dus ik heb er echt zin in. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en we er zijn uitgekomen met de sponsoren!”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, PLAYBOY VAN ES HOME, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, BGT Maarsbergen, Holding Triple B, Gossen GPS, Formido, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

Tekst: PR

9942256
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1513
4309
9675
9912942
97655
147943
9942256

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven