Afgelopen weekend stond de Nürburgring in het teken van de ADAC GT Masters. Vele racefans waren dan ook naar het circuit in de Duitse Eiffel toegereisd om hun favoriete coureurs en snelle wagens te bewonderen op dit Formule 1 parcours. Henry Zumbrink, die dit weekend een gastrace mocht rijden in de Corvette van Callaway Competition Team, reed een constante race en wist een goed resultaat te halen met teamgenoot Heinz-Harald Frentzen.

Op donderdagavond was Henry al naar het circuit afgereisd om zich goed voor te bereiden op het weekend. Vrijdagmorgen stond om 9 uur de eerste vrije training al op de agenda, waar de Ameronger kon wennen aan de racewagen. De Corvette Z06.R GT3 voelt heel anders aan dan de Corvette C6 waar Zumbrink aan gewend is. De rijder besloot rustig zijn ronden te draaien, wat een goed resultaat leverde. De tweede vrije training ging al beter, waardoor er vrij constante tijden neergezet konden worden. Samen met Davy Lemmens en zijn team van Day V Tec werden de resultaten bekeken om tot kleine aanpassingen te komen.

De eerste kwalificatie werd door Henry verreden en deze pakte goed uit. Lange tijd stond de rijder op de tweede plaats, maar werd op het laatste moment door een aantal rijders die pas laat de baan op gingen naar de zesde tijd op de ranglijst gezet. Het hele team was razend enthousiast over dit resultaat voor de eerste keer deelname in deze wagen. Afsluitend reed teamgenoot Frentzen de tweede kwalificatie op vrijdagmiddag, hij zette een achtste positie neer.

Op zaterdag werd de start van de eerste ADAC GT Masters race genomen door Zumbrink vanaf de zesde positie. Hij wist deze positie een tijd vol te houden, totdat de motor kapot ging door een elektronisch probleem. Vooral gezien de positie en de potentie voor de race, was dit zeer jammer voor Zumbrink en zijn team. De mannen van Day V Tec, die aan de wagen van Callaway Competition werken, wist voor zondag een nieuwe motor te installeren, waardoor zondag de tweede race van start kon worden gegaan.

Frentzen nam de start voor zijn rekening vanaf de achtste positie. Hij wist zeer consequent te rijden en de vierde positie in de race over te nemen. Na de rijderswissel kwam Henry als vijfde terug op de baan en wist deze positie lang vast te houden. Door een kleine aanvaring met een andere deelnemer kwam de Ameronger terecht op de zesde positie en wist deze vast te houden tot de finish.

Henry Zumbrink over zijn gastrace in de ADAC GT Masters op de Nürburgring afgelopen weekend: “Al met al heb ik een lekker weekend gehad. Het evenement was zeer druk bezocht, zelfs op vrijdag was er al heel veel publiek. Het was erg grappig om te zien hoe dit kampioenschap leeft bij de Duitse bevolking. Het was bekend gemaakt dat ik zou gaan rijden en er kwamen mensen op mij af met foto’s uit mijn BRL tijd en ik sta nu op diverse foto’s met racefans en heb mijn handtekening regelmatig uitgedeeld! Dit was echt superleuk om mee te maken!”

Henry over zijn races: “De gastrace bij Callaway Competition samen met Heinz-Harald Frentzen was echt een super ervaring. Vooral het feit dat het team van Day V Tec de wagen runt, waardoor ik veel support heb gekregen. Het team was razend enthousiast over de resultaten voor de eerste keer in de snelle Corvette, dus stiekem hoop ik op een mogelijk vervolg in de toekomst. Het is echt een mooi kampioenschap met een zeer enthousiast en groot publiek. Dit was echt een super weekend voor mij!”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, BGT Maarsbergen, Holding Triple B, Gossen GPS, Formido, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

PR

10019407
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
989
3480
4469
9988192
56635
118171
10019407

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven