Dit weekend werd in Bangkok's Rajamangala Stadium de Race of Champions verreden. Nadat dit kampioenschap in 1988 haar oorspong vond in Frankrijk werd de race lange tijd op de Canarische Eilanden verreden. Daarna werd het in diverse landen, waaronder Engeland en Duitsland,verreden en nu dit jaar voor het eerst in Thailand.

Voor Team Asia komt Ho Pin Tung in zijn eerste stint, met de Audi R8 LMS, tegen Tom Kristensen uit, waarbij de overwinning op naam van Tung kwam te staan. Het was wel erg close en met een tiende wist Tung een ronde verder te komen.  Deze reed hij tegen lokale held Nattavude, die eerder wist te winnen van Andy Priaulx, en ook nu kwam Tung als eerste over de eindstreep. Priaulx en Kristensen kwamen elkaar tegen en daarbij was het Kristensen die de heat wist te winnen. Dit gebeurde nadat Priaulx de Lamborghini met hoge snelheid door de barière heen stuurde en daarbij Kristensen nog maar net wist te ontwijken. Jamie Whincup wist te vertellen dat de Lamborghini daar op die plaats vaker elektronische problemen kreeg en dat de ABS ingeschakeld werd.

Michael Schumacher reed zijn eerste stint op deze zondag tegen Romain Grosjean waarbij Schumacher als overwinnaar werd afgevlagd. Jorge Lorenzo die dit jaar als kampioen werd uitgeroepen in de MotoGP reed tegen Mick Doohan die in datzelfde kampioenschap vijf maal kampioen werd in de 500CC. In de Buggy wist Schumacher Kazuya Oschima uit te schakelen en zo een stap verder te komen. Lorenzo maakte wat kleine foutje en daarmee was het de Thai Sritrai die de overwinning naar zich toe wist te trekken.

Romain Grosjean en Ryan Hunter-Reay waren de eerste die elkaar tegen kwamen in groep D welke door Grosjean werd gewonnen. In eerste instantie het het Sritrai die van Mick Doohan weet te winnen, maar de Thai krijgt een gele kaart en geeft daarmee de overwinning aan Doohan. Kazuya Ohshima weet het te winnen van Romain Grosjean maar ook hier is het de gele kaart die besluit dat de 'verliezer' 'winnaar' wordt.

Vettel nam het in Groep C op tegen Jorge Lorenzo in de X-Bow en daarbij is het de Duitser die een flinke voorsprong weet te nemen en daarmee als eerste afgevlagd werd. Schumacher won het van Hunter-Reay omdat de Amerikaan een tijdstraf opgelegd kreeg voor het verlaten van het circuit.

In de kwartfinale is het Tom Kristensen die weet te winnen van Sébastien Ogier. Ho Pin Tung had een slechte start in de Toyota GT86 tegen David Coulthard, die op voorhand al aangaf dat het moeilijk zou worden tegen Tung omdat ie het hele weekend al heel snel was. De slechte start deed hem wel parten maar met een luttele 0.6 seconden was het toch Coulthard die de overwinning naar zich toe wist te halen. De volgende stint ging tussen Sebastien Vettel en Romain Grosjean waarbij, door een aanvaring met de barrière, rechtsachter de wielophanging afbrak van Vettel waardoor Grosjean de halve finale wist te halen.

De volgende heat is tussen Mick Doohan en Michael Schumacher. Doohan verloor een hoop tijd nadat hij helemaal dwars kwam waardoor Schumacher, Grosjean tegen zal gaan komen in de halve finale. De andere halve finalisten waren David Coulthard en Tom Kristensen waarbij de laatste de overwinning pakte. De halve finale tussen Schumacher en Grosjean leverde de overwinning aan Grosjean waarmee hij de gedoodverfde winnaar naar huis wist te sturen.

De finale kwam dus tussen Romain Grosjean en Tom Kristensen waarbij er drie heats verreden gaan worden. De eerste heat is in de Buggy waarbij Grosjean halverwege als eerste over de meet kwam en ook als eerste afgevlagd wordt. Voor de tweede heat namen de heren plaats in de X-Bow en ook deze kwam op naam te staan van Romain Grosjean waardoor deze uit werd geroepen tot kampioen 2012.

De Nations Cup, die op zaterdag werd verreden, kwam voor de zesde maal achtereen op naam te staan van Duitsland waarvoor Sébastien Vettel en Michael Schumacher uit kwamen.

Foto's ROC

10041013
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2939
5265
26075
9988192
78241
118171
10041013

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven