Vandaag werden in Westmaas de rijders voorgesteld in de drie klasse waarin Manor MP Motorsport dit seizoen uit gaat komen. In de GP2 zullen Daniël de Jong en Adrian Quaife-Hobbs uit gaan komen. In de AutoGP zullen Meindert van Buuren jr., Riccardo Agostini en ook Daniël de Jong terwijl in de Formule Renault 2.0 Engelsman Oliver Rowland, Argentijn, Javier Merlo en Braziliaan Felipe Fraga actief zullen zijn. Morgen al vertrekt er een vrachtwagen richting Jerez waar er getest gaat worden. Hopelijk gaat het hier beter want afgelopen week kon er in Italië niet een meter gereden worden in verband met sneeuw.

GP2
Afgelopen seizoen reed hij nog in de AutoGP waarin hij met vijf overwinningen aan het einde van het seizoen uit werd geroepen als kampioen. We hebben het hier dan natuurlijk over Adrian Quaife-Hobbs die samen met Daniël de Jong uit gaat komen in de GP2. Voor de Engelsman is deze opstap naar de Formule 1 nieuw maar De Jong kwam afgelopen seizoen al vier maal uit in deze klasse. "Het wordt een lekker druk seizoen dit jaar met 19 raceweekenden. Helaas mis ik een race van de AutoGP omdat die tegelijk valt met de GP2, maar ondanks dit zal het een gaaf jaar gaan worden. Maar zeker ook niet makkelijk. Ik denk wel dat MP veel progressie zal maken in alle catagoriën, want de inzet is enorm en nu al hebben we veel geleerd deze winter. Ik zeg: "Gas erop!" aldus een erg enthousiaste Daniël de Jong.

AutoGP
Meindert van Buuren jr. reed de afgelopen twee jaar in de Formule Renault 2.0 en ook voor dit jaar dacht hij dat hij daar weer in zou rijden voor MP Motorsport. Echter een week geleden kreeg van Buuren jr. een telefoontje van MP Motorsport of hij er niet iets in zag om in de AutoGP te gaan rijden. Nou dat vond Van Buuren jr. wel wat. "De keuze was niet heel erg moeilijk na het telefoontje van Sander Dorsman. Wel moesten we natuurlijk bij onze sponsoren nagaan of zij hier ook mee in zee wilden gaan." Maar gelukkig gingen alle sponsoren akkoord en zullen Papagayo, Euro Products, Curacao, Jan de Ruyter, The Challenge Sportschool en vele anderen de jonge Nederlander blijven volgen in de autosport. "Bovendien blijf ik ook als ambasadeur voor ALS actief en zal er alles aan doen om dit onder de aandacht te brengen," aldus Van Buuren jr.. Naast Van Buuren zal regerend Italiaans Formule 3 kampioen Riccardo Agostini deel gaan nemen aan de races in de AutoGP. Als de kalender het toestaat zal ook Daniël de Jong instappen en zullen er drie wagens in actie komen. Zo ook tijdens de race die op Zandvoort verreden zal gaan worden.

Formule Renault 2.0
In de Formule Renault 2.0 zal onder andere de Brit Oliver Rowland, die overigens is verhuisd naar Nederland en op een paar kilometer van de thuisbasis van MP Motorsport woont, actief zijn. Rowland die in 2011 winnaar werd en de McLaren Autosport BRDC Award overhandigd kreeg krijgt er twee teamgenoten bij die niet aanwezig waren vanavond. We hebben het over Red Bull Junior, Felipe Fraga uit Brazilië en Argentijn Javier Merlo die vorig jaar actief was in de Argentijnse versie van de Formule Renault 2.0.. Rowland is vertegenwoordiger van Racing Steps Foundation en daardoor is hij de enige met  'afwijkende' kleuren op de bolide.

"Dit seizoen wordt een interessant jaar voor MP Motorsport. In alle kampioenschappen hebben we rijders om voor de titel mee te vechten. GP2 wordt een mooie nieuwe uitdaging voor ons team. We zijn nieuw in het kampioenschap maar desondanks mikken we met onze rijders op een top 10 klassering," laat teammanager Sander Dorsman weten. 

9942416
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1673
4309
9835
9912942
97815
147943
9942416

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven