Daniël de Jong is in de zesde wedstrijd van het Auto GP-seizoen 2013 zijn kansen op een podiumplaats misgelopen nadat hij door een vastzittend wiel vertraging opliep tijdens zijn verplichte pitstop. Tijdens zijn tweede Auto GP-optreden van het jaar moest de coureur van Manor MP Motorsport genoegen nemen met twee zevende plaatsen, in een weekend dat het beste als frustrerend kan worden omschreven. De openingswedstrijden in maart moest De Jong missen vanwege zijn GP2-verplichtingen.

In de vijfde wedstrijd van het seizoen ging De Jong van een atypische achtste plaats van start, nadat hij in de vrije trainingen voortdurend in de topvier had gestaan. Bij de start viel de 20-jarige coureur uit Westmaas terug naar de 11e plaats, maar na een vroege pitstop wist hij zich op te werken naar de zevende plaats aan de finish. De zesde wedstrijd van het jaar beloofde veel voor Daniël, omdat hij op de ‘omgekeerde’ grid van de eerste rij mocht starten. Hij koos bovendien voor een andere afstelling dan in de eerste race van het weekend. Na een prima start behield de Nederlander zijn tweede plaats, waarna hij in de vierde ronde werd teruggedrongen naar de derde plaats.

Hoewel hij enkele ronden later nog een plek verloor, bleef hij kans maken op een podiumplaats. Toen Sergio Campana naar binnen kwam voor zijn verplichte pitstop, schoof Daniël terug de topdrie in. Vanuit die positie maakte hij vier ronden voor het einde zijn pitstop. Door een vastzittend wiel verloor hij echter zo veel tijd dat hij terugviel naar de zevende plaats. “Het was een lastig weekend, met ups en downs”, aldus Daniël. “In de vrije training waren we vierde. Maar terwijl de anderen zich verder verbeteren, konden wij in de kwalificatie niet sneller. Daardoor moest ik als achtste starten, wat nogal teleurstellend was.”

“Daarom namen we een gok met de afstelling voor de eerste race. Die pakte niet zo best uit, dus voor de tweede race nam ik de set-up van mijn teamgenoot [Riccardo Agostini] over. Toen was de auto een stuk beter. De hele race reed ik bij de beste drie, vier auto’s, maar toen hadden we dat probleem met de bandenwissel. Uiteindelijk was het daardoor een matig weekend. We kunnen beter, en het had echt beter gekund.”

Voor Daniël was het uitzinnige Hongaarse publiek een hoogtepunt van het evenement. Tienduizenden toeschouwers waren voor de Auto GP naar het Grand Prix-circuit gekomen. “De aanmoedigingen die we dit weekend hebben gekregen, waren fantastisch. Er kwamen 70.000 toeschouwers kijken, het publiek was echt geweldig. Het is heerlijk om in zo’n sfeer te racen.”

Auto GP neemt nu een pauze van vier weken, maar Daniël komt komend weekend alweer in actie. Dan racet hij in de twee GP2-wedstrijden op 11 en 12 mei in Barcelona, in het F1-voorprogramma van de GP van Spanje.

PR

12237541
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1579
4335
9114
12203410
51132
92573
12237541

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven