De Formule Renault 1.6 NEC Junior zag een spectaculair eerste raceweekend tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Beide races vonden plaats op maandag en daarin werd er close geraced waarbij er veel werd ingehaald. Roy Geerts van het Stuart Racing team en Martin Rump van Scuderia Nordica gingen er beide met een overwinning vandoor.

Tijdens de kwalificatie, die op zaterdag verreden werd, kwam Martin Rump als grote winnaar uit de bus door voor beide races de pole te pakken. De snelste kwalificatietijd bepaald de positie voor de eerste stardgrid terwijl de tweede snelste tijd de grid bepaald voor de tweede race.

Lukas Sundahl van Sundahl Racing wist een mooie prestatie neer te zetten. Hij had nog nooit eerder gereden op het circuit in de duinen maar wist wel de vijfde tijd neer te zetten. De allereerste race in de Formula Renault 1.6 NEC Junior ooit startte op maandag 20 mei om11.10 uur in de ochtend. Een druilerige baan stond klaar voor de 13 rijders waarbij Rump als eerste mocht vertrekken met naast zich Roy Geerts. Rump had een betere start en leidde de rest van het veld door de eerste bocht. Helaas ging het voor Larry ten Voorde mis toen hij crashte met zijn teamgenoot wat voor twee ronden de safetycar in de baan bracht.

Rump had de leiding stevig in handen na de herstart en dacht de overwinning al op zijn naam te kunnen schrijven. Helaas maakte hij een fout in de Tarzan waarbij hij de leiding gaf aan Roy Geerts. Even later wist hij de aansluiting wel weer te vinden maar toen werd het door de regen toch wel erg glad op de baan. Roy Geerts was nu de derde die een gevaarlijke situatie op de baan creëerde waardoor er door de wedstrijdleiding besloten werd de rode vlag in te zetten. Dit gebeurde met nog 1 minuut in de race te gaan waardoor er besloten werd om niet te herstarten. Bij het inzetten van een rode vlag gaat de uitslag naar de laatst gereden volle ronden en hierdoor ging de overwinning naar Roy Geerts terwijl Rump als tweede en Paul Blomqvist als derde werd afgevlagd.

Bij de start van de tweede race regende het al waardoor er als een regenrace gestart werd. Rump ging wederom aan de leiding en de 13 jonge rijders lieten zien dat ze de ervaring al in huis hebben om rustig te rijden. Gedurende de hele race, waarbij het toch flink hard regende, hoefde er niet 1 keer gevlagd te worden. Rump bleef aan de leiding en werd als winnaar afgevlagd. De Van Amersfoort Racing rijder, Tommy van Erp eindigde op een tweede positie terwijl Paul Blomqvist voor de tweede maal naar het podium mocht komen om de derde prijs in ontvangst te nemen.

9921439
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2343
2927
8497
9885139
76838
147943
9921439

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven