Het Wilhelmus schalde dit weekeinde opnieuw uit de speakers tijdens de tweede ronde van de Lotus Ladies Cup. Op de voor Liesette Braams en Sheila Verschuur volstrekt onbekende Pannonia Ring presteerden de Las Moras Ladies uitstekend. Sheila pakte de pole én de winst in beide races inclusief de snelste racerondes. Liesette vocht in Hongarije als een leeuwin om een zesde en vierde plaats uit het vuur te slepen.

De 4,7 kilometer lange Pannonia Ring in het noordoosten van Hongarije is normaal het Walhalla voor motorcoureurs. Dit keer racete de Hongaarse Lotus Ladies Cup op dit bijzondere circuit. “Door de vlakke curbs kun je veel snijden. En zitten een paar gave doordraaiers in en het is de kunst om vooral heel veel snelheid mee te nemen de bocht in”, zo merkte Liesette Braams.

Racershart
Sheila voelde zich meteen thuis op de nieuwe baan getuige de riante pole position met bijna 2 seconden marge. Liesette kwam lastiger in haar ritme en klokte een negende tijd. “Ik moet erg wennen aan de Lotus als ik net in de BMW heb geracet.” Tijdens de eerste wedstrijd toonde Liesette haar racershart door bij de start meteen drie plaatsen buit te maken. “Het leek alsof ik een valse start maakte.”

De katapultstart bleek een opmaat voor een bikkelhard gevecht met Dorottya Kapitany. Het duel om plaats zes beslechte Liesette in haar voordeel door de Lotus twee ronden voor het einde gewoon te laten staan. “Dorottya had al wat tikken uitgedeeld en dit keer schaafde ze m’n hele zijkant, maar ik was er wel voorbij.” Teamgenote Sheila Verschuur reed ondertussen riant aan kop en won de wedstrijd met een marge van bijna 14 tellen.

Snelste bij tokkelen
Na de race wachtte op zaterdagavond een andere uitdaging: de Lotus Ladies proefden aan de kunst van het survivalen in het Kalandpark. Zo tokkelden Liesette en Sheila metershoog boven een groot meer. “Heel gaaf. Hoogte doet me niets”, meldde Liesette stoer, terwijl Sheila Verschuur ook bij het tokkelen de snelste van alle dames bleek.

Een dag later gaf Sheila de met Luc Braams meegereisde Frans Verschuur een prachtig vaderdagcadeau door opnieuw te winnen. Dit keer met een nog grotere marge: 18,6 seconden. “De pole, twee keer de snelste raceronde en twee overwinningen. Het kon niet beter. We zaten in een mooi hotel en de zon scheen, dus het leek af en toe wel vakantie.”

Liesette leek op weg naar een zekere derde plaats, totdat een oude bekende, Dorottya Kapitany, de tweede blauwe Lotus rond tikte. “Ik was zo kwaad na die actie, dat ik meteen m’n PR met twee seconden verbeterde.” Liesette finishte als vijfde, maar werd door een tijdstraf van een andere rijdster als vierde geklasseerd. “Een mooi slot na twee pittige races.”

Vier uit vier
Sheila Verschuur scoorde dit weekeinde vier uit vier. Ze gaat dan ook riant aan de leiding in het kampioenschap. Hetzelfde geldt voor het Las Moras Ladies team in het teamkampioenschap. Sheila Verschuur: “De voorsprong moet ook zo groot mogelijk zijn, want het budget voor het vierde weekeinde is nog niet gevonden. Mocht ik het niet rond krijgen, dan moet de marge zo groot zijn dat ik toch kampioen word.”

PR

9921516
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2420
2927
8574
9885139
76915
147943
9921516

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven