Op de voor hun tamelijk onbekende Slovakia Ring kregen Sheila Verschuur en Liesette Braams dit weekeinde geen cadeaus tijdens de derde ronde van de Lotus Ladies Cup. De Las Moras Ladies moesten knokken voor de punten, maar verlieten Slowakije met de vijfde zege in zes races én blijven de leiders in het teamkampioenschap.

De enige ‘ladies only’ raceklasse ter wereld (met FIA EK-status!) blijft maar groeien. Op de jonge baan nabij Bratislava stonden 10 Lotussen klaar en de 11e is onderweg. Leidende Lotus lady Sheila Verschuur knokte het hele weekeinde met Adrienn Bende, de nummer twee in het kampioenschap. “Adrienn heeft heel veel meters liggen op deze baan, dus ik moest er echt voor gaan zitten.”

Dit resulteerde in een tweede tijd in de kwalificaties, op 0,1 sec. van haar concurrente. Dit bleek een opmaat voor een verhitte eerste race. “Ik ben de tel kwijt, zo vaak hebben we elkaar ingehaald”, schetst de Las Moras Lady de knokpartij met Adrienn Bende.

In de laatste ronde leek Sheila op weg naar de winst na een weer een inhaalactie, totdat haar Hongaarse opponente de Nederlandse Lotus een zetje gaf waardoor Sheila doorschoot. “Ik was behoorlijk pissig over die actie. In Nederland is zoiets absoluut niet geoorloofd.” Zo moest Sheila genoegen nemen met de tweede plaats.

Liesette Braams kende in de openingsrace opnieuw een katapultstart, waarbij ze meteen vijf plaatsen won. “Jammer genoeg spinde er een auto recht voor m’n neus, waardoor ik moest remmen en iedereen weer voorbij zag komen.” Ze beet zich vervolgens vast in de materie en verschalkte in de slotfase Szilvia Bujdosó, om zo een verdienstelijke 8e plaats uit het vuur te slepen. “Een goede race als je het afzet tegen hoe weinig ervaring ik heb op de Slovakiaring.”

Na het akkefietje in de eerste race stond Sheila Verschuur op scherp voor de tweede wedstrijd. En dat heeft de concurrentie geweten. Gestart vanaf de vierde plaats stoomde ze direct door naar de koppositie door goed te positioneren in de eerste rechtse bocht. “Vanaf dat moment heb ik aangezet. Ook omdat Adrienn een chicane miste.”

De Hollandse Lotus was op een gegeven moment 7 seconden los. Ondanks een safety car interventie kon Sheila haar vijfde zege in zes races bijschrijven. “Heel gaaf! Ik heb nu 30 punten voorsprong in het kampioenschap. Het gaat de goede kant op en Zandvoort moet nog komen!”

Liesette Braams finishte opnieuw als achtste na een moeizame race. “Binnenkort is er een testdag op de Slovakiaring. Het wordt tijd dat ik deze baan echt leer kennen. Toch ben ik niet ontevreden. Ik heb punten gepakt, ook voor het teamkampioenschap. Straks op Zandvoort ben ik in het voordeel.” Ook na het derde raceweekeinde gaat Las Moras Ladies Racing nog altijd ruim aan de leiding in het kampioenschap.

Stand Lotus Ladies Cup na zes races:

Rijders:                        Teams:
1. Sheila Verschuur (NED) 121            1. Las Moras Ladies Racing Team 188
2. Adrienn Bende (HUN) 91                 2. B3 Racing Team 143
3. Szilvia Sas (HUN) 85                      3. Proex AC2000 Racing 127
5. Liesette Braams (NED) 67

9921574
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2478
2927
8632
9885139
76973
147943
9921574

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven