Bij het tweede bezoek van de Lotus Ladies Cup aan de Slovakiaring stond op Sheila Verschuur geen maat. Een ultiem rondje in de kwalificatie, een van start tot finish zege en een tweede overwinning ondanks een kort uitstapje. Liesette Braams maakte het succes voor het Las Moras Ladies Team compleet met een prachtige vierde plaats. Het kampioenschap bij de teams komt in zicht!

In de vrije training stond Sheila niet bovenaan de tijdenlijst. “Ik had nog wat werk te doen”, aldus de snelle Las Moras Lady. Het resulteerde tijdens de kwalificatie in een perfect rondje. Zo perfect dat het ronderecord met de Lotus Elise op het Slowaakse circuit werd verpulverd. De marge met de nummer twee bedroeg een indrukwekkende 1,3 seconden. Liesette klokte een prima 6e tijd in een veld van 11 auto’s.

Perfecte race
Op een opdrogende baan ging Sheila tijdens de zaterdagse race verder waar ze gebleven was: na het doven van de lichten reed ze weg van alle concurrentie om na 12 ronden als winnaar de vlag te passeren met een voorsprong van 14,2 seconden. “Een perfecte race. Het had niet beter gekund.”

Liesette Braams finishte op een tiende plaats; een geflatteerd resultaat. “Ik werd gesneden bij het ingaan van de eerste bocht en miste zo de slipstream. Op dit circuit heb je dan een probleem.” Het was bovendien de eerste keer dat Liesette de Lotus over een opdrogende baan stuurde. “De straatbanden hebben veel meer grip dan je denkt. Toen ik dat door had waren m’n rondetijden goed voor de subtop.”

Weer maximaal
Voor de tweede wedstrijd gebruikte Sheila de grip op een nu droge Slovakiaring maximaal: vanaf plaats zes stoomde ze na de eerste bocht direct door naar de eerste plaats. Een herhaling van de zaterdagse show hing in de lucht, ware het niet dat de Las Moras Lady even buiten de baan belandde. “Daarna kon weer opnieuw beginnen. Ik ben er voor gaan zitten en kon alle andere meiden weer voorbij.” Opnieuw scoorde Sheila maximaal.

Liesette Braams tekende ook voor een ijzersterke race. De testsessie op de Slovakiaring eerder die week wierp z’n snelheid af. “Ik heb de baan door!” De concurrentie merkte dat ook, want Liesette gaf de vierde plaats niet meer prijs ondanks verwoede pogingen van de concurrentes. “Af en toe even je remlichten laten zien helpt”, gniffelde ze.

In bloedvorm
Op weg naar de volgende ronde tijdens het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort (28-29 september) zijn de Las Moras Ladies in bloedvorm. Sheila leidt riant het kampioenschap en voor Liesette lonkt op haar thuisbaan misschien wel het podium. “We komen als cup met 13 auto’s naar Zandvoort, dus een fantastische show wordt het in ieder geval”, besluit Liesette.

PR

9921487
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2391
2927
8545
9885139
76886
147943
9921487

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven