Aan het begin van het seizoen droomden Liesette Braams en Sheila Verschuur over successen op Zandvoort. De Las Moras Ladies grepen dit weekeinde hun kans tijdens de races in het voorprogramma van de DTM: Sheila Verschuur is de nieuwe kampioen in de Lotus Ladies Cup, terwijl Las Moras Ladies Racing ook de kampioenstitel bij de teams veroverde in de duinen!

“Mijn eerste kampioenstitel in m’n eentje. Echt heel gaaf”, geniet Sheila na het perfecte optreden op haar thuisbaan. “Kampioen worden is al heel bijzonder, maar op Zandvoort met m’n vrienden en familie erbij is helemaal geweldig.” De dubbelslag in de duinen bezorgde de snelle Las Moras Lady de titel twee races voor het eind van het seizoen. “Sheila heeft alle weekeinden fantastisch gereden. Het kampioenschap is dan ook dik en dik verdiend”, benadrukt Liesette.

Met afwisselend Luc Braams en Duncan Huisman in de pacecar reed de Lotus Ladies Cup twee wedstrijden. Op zaterdagmiddag startte Sheila vanaf pole position en schreef zo eenvoudig haar 9e zege van het seizoen bij. Het werd een 1-2-3 voor Las Moras Ladies Racing. Kersvers Las Moras Lady Renate Wilschut legde beslag op de tweede plaats, terwijl Liesette Braams een felbevochten derde stek opeiste.

Liesette knokte een furieus duel uit met Adrienn Bende, de nummer twee in het kampioenschap, dat een climax kreeg in de voorlaatste ronde. Bij het ingaan van de Masters bocht zette Liesette haar Lotus er binnendoor voorbij. Haar Hongaarse opponente stuurde desondanks wel in, waardoor beiden elkaar raakten en spinden.

“Gelukkig kon ik mijn motor aan de gang houden en was ik snel weer weg. Het was billen knijpen die laatste ronde, want de sportstand werkte niet. Moest het doen met 15 pk minder... Maar die derde plaats was mooi binnen en dat maakte het feest natuurlijk compleet.”

Op zondag zat de wedstrijd er voor Liesette Braams al na een handvol ronden op. “Ik remde aan voor de Tarzanbocht en hoorde een heel harde klap. Daarna ging m’n Lotus niet harder meer dan 20 km/u uur. Ik heb heel wat tranen gelaten in de pitbox. Ik lag op derde plaats toen het gebeurde...”

De teleurstelling werd verzacht door het sterke optreden van haar teammaatjes Sheila en Renate. Beide overgebleven Las Moras Ladies knokten serieus om de zege en raakten elkaar zelfs een keer in het vuur van de strijd. “Ik kreeg die tweede race echt niet cadeau”, beaamde Sheila Verschuur, “maar ik won ‘m wel. Twee keer winnen én kampioen op Zandvoort. Beter kan echt niet.”

Met de punten voor de tweede plaats van Renate Wilschut en de buit van Sheila, Renate en Liesette een dag eerder, concludeerden de Hongaarse rekenmeesters dat Las Moras Racing Ladies niet meer te achterhalen is en dus de teamtitel veroverde. “Missie geslaagd”, typeerde Liesette kort en krachtig.

“Hier hebben we het hele seizoen hard voor gereden. Twee titels is ontzettend gaaf, maar wat ik nog mooier vind is dat we Nederland op de kaart hebben gezet wat betreft vrouwelijke coureurs. Dat is een groot compliment waard aan Sheila, Renate en Kim (Gueven, debuteerde op Zandvoort ook in de Lotus Ladies Cup, red.).”

PR

9921540
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2444
2927
8598
9885139
76939
147943
9921540

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven