Voor de start van de eerste race van de Formule Renault 1.6 NEC Junior op de Nürburgring, waren zeven van de 13 jonge rijders zo enthousiast om de race te beginnen, dat zij al weg waren voordat de lichten uit gingen. Allen kregen een drive-through penalty, één van hen was Janneau Esmeijer. Na de start was het Esmeijer die Anton De Pasquale voorbij ging en leidde de race totdat hij zijn drive-through penalty moest nemen. De Pasquale dus weer terug naar de eerste plek, hij hield zijn hoofd koel en eindigde op de hoogste trede van het podium.

Larry ten Voorde ging naar tweede plek om voor de derde keer dit jaar op het podium te staan. Hij bleef Max Defourny gedurende de hele race voor. Defourny kwam voor de tweede keer dit seizoen op het podium. Na enkele geweldige race en inhaalacties, slaagde Esmeijer er toch nog in om vierde te worden.

Anton de Pasquale, Lechner Racing School: "De start was interessant op zijn zachtst gezegd. Ik was dicht genoeg bij Esmeijer en zijn drive-through penalty maakte het mij makkelijker. Ik ben erg blij met nog een podium finish, het was een goede race. "

Larry ten Voorde, Piro Sport: "Ik had een slechte start, gewoon te veel koppeling. Na de eerste bocht bleef Max Defourny heel dicht bij, maar ik kon hem gelukkig voor blijven. Ik ben blij met mijn tweede plaats. "

Max Defourny, Lechner Racing School: "Het was een goede race. Ik kon gewoon ten Voorde niet inhalen vandaag. Maar voor morgen is mijn ambitie om de race te winnen of op zijn minst mijn resultaat van vandaag te verbeteren. "

De start van de tweede race toonde dat de coureurs hun lesje van gisteren geleerd hadden. Behalve Esmeijer, startten ze allemaal goed. De Pasquale nam de leiding om die niet meer te laten te gaan. Esmeijer viel terug naar de vijfde plaats. Maar al snel haalde hij de twee auto's voor hem, om tenslotte ook ten Voorde in de tweede ronde weer in te halen. Hij bleef op de tweede plek rijden gedurende de rest van de race. Derde, en voor de tweede keer dit weekend op het podium, was Nederlander Larry ten Voorde.

Voor plaatsen was 4 tot 7 was de strijd tussen Habsburg, Defourny, Kolff en Janits. Met een aantal goede en slimme inhaalacties was het Defourny die vierde werd, Kolff vijfde, Habsburg en Janits zesde en zevende. Aron, Söderström en Lenerz maken de de top tien compleet.

Anton de Pasquale, Lechner Racing School: "Het was lastige om de juiste lijn te rijden, dan weer nat, dan weer droog.  Maar het was een spannend weekend en ik ben erg blij met twee overwinningen. "

Janneau Esmeijer, Provily Racing: "Ik had een slechte start, want ik was niet alleen voorzichtig na gisteren, maar ik startte ook op het natte stuk van de baan. Gisteren reed ik de snelste rondetijd, en al was ik vandaag erg blij met de snelheid van de auto De Pasquale was gewoon een beetje sneller. Maar ik ben blij om weer op het podium te staan. "

Larry ten Voorde, Piro Sport: "Mijn start was beter dan gisteren en ik probeerde om in de slipstream van De Pasquale te komen, maar hij was een beetje te snel. Ik was blij met mijn set-up en de veranderingen die we hadden gedaan. Maar nog blijer om weer op het podium te staan. "

Volgende race: Gamma Racing Day, Assen, 1, 2 en 3 augustus

9942274
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1531
4309
9693
9912942
97673
147943
9942274

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven