Irritatie over zijn mislukte kwalificatie eerder op de dag heeft Jeroen Mul in de eerste race van de Lamborghini Super Trofeo van dit weekend een fraaie podiumplaats opgeleverd. Op het circuit van Spa-Francorchamps kwam Mul in het kielzog van zijn naaste concurrent Eduardo Piscopo als tweede over de finish. Weliswaar bouwde het duo Piscopo/Pavlovic daarmee hun voorsprong in het algemeen klassement van de Super Trofeo iets verder uit, Mul liet - net als op Paul Ricard - opnieuw zien zich vanaf een zevende startplek toch naar het podium te kunnen rijden. De tweede plaats betekent bovendien dat de Leipert Motorsport-coureur morgen wél vanaf de eerste startrij kan vertrekken.

De rollende start met aan het einde van het rechte stuk de hairpin La Source verliep voor Mul gelijk al gunstig. “In de linker rij zaten er een paar te slapen toen de lichten op groen sprongen en dat betekende dat ik bij Eau Rouge al als vijfde omhoog klom”, zo begint Mul zijn relaas. “Daarna kwam ik echter klem te zitten achter een auto van het Grasser team. Dat gebeurde me ook al op Monza. Eén van die Oostenrijkse rijders is er een die veel fouten maakt maar ook zeer onberekenbaar en hinderlijk alle deuren dicht houdt. En dat terwijl zij in een andere klasse rijden.”

Muls naaste concurrent in de strijd om de titel, Pavlovic, lag op dat moment derde. “Door die Grasser auto verloor ik gaandeweg steeds meer tijd op hem. Toen ik uiteindelijk die Oostenrijker voorbij was kon ik eindelijk echt op jacht naar Pavlovic. Tegen de tijd dat ik hem vervolgens bijgehaald had doken we min of meer gelijk de pits in voor onze stop”, zo vertelt Mul. “Jammer genoeg duurde die voor mij iets langer dan gepland.”

Inmiddels was Piscopo (die Pavlovic bij de pitstop had afgelost) leider van de wedstrijd geworden. Mul volgde in tweede positie. “Ik zag dat hij flink aan het vechten was met de grip van de auto maar toch was ik er maar één keer dicht bij om hem in te kunnen halen. Helaas strandde die poging. Daarna heb ik verder tot aan de finish niet meer echt aan kunnen dringen”, zo stelt Mul.

“Hoewel ik in de middensector van het circuit sneller was, was Piscopo dat in het eerste en het derde gedeelte. En daar heb ik dus mogelijk nog wat te winnen voor morgen. We gaan kijken of we daarvoor de auto nog iets kunnen aanpassen. Maar morgen dus vanaf de eerste rij starten. Dat is een mooi beginpunt”, aldus Mul.

PR

9923348
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1170
3082
10406
9885139
78747
147943
9923348

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven