Jeroen Mul heeft bij het Italiaanse Lamborghini een contract getekend dat hem als ‘Junior GT3 Driver’ aan het fabrieksteam Lamborghini Squadra Corse verbindt. De Badhoevedorper behoort daarmee tot de groep van zes Lamborghini fabriekscoureurs die dit seizoen de twee allernieuwste Lamborghini Huracán GT3-racers gaat besturen. Naast Mul en de Lamborghini testcoureurs Fabio Babini, Adrian Zaugg en Mirko Bartolotti, zijn Andrew Palmer en Giovanni Venturini de andere twee junior GT3-rijders. Het zestal coureurs zal, verdeeld over twee gelijkwaardige Huracán GT3’s gaan uitkomen in de Blancpain Endurance Series voor het door Lamborghini Squadra Corse ondersteunde Grasser Racing Team. De kalender van de Blancpain Endurance Series 2015 omvat vijf langeafstand-races waaronder de fameuze 24 Uur van Spa-Francorchamps.

Trots straalde vanochtend in Sant’Agata Bolognese, thuisbasis van Lamborghini, duidelijk van Muls gezicht tijdens line-up van rijders bij de even daarvoor onthulde Lamborghini Huracán GT3. “Het is echt een droom die uitkomt om voor Lamborghini Squadra Corse in deze nog exclusieve Lamborghini GT3 te mogen gaan racen dit seizoen” zo stelt de Nederlandse coureur. “Een jaar geleden stapte ik voor het eerst in een Lamborghini Gallardo tijdens de 24 Uur van Dubai. Een paar maanden later begon ik in Monza aan mijn seizoen in de Lamborghini Super Trofeo. Ik behaalde overwinningen, trad toe tot het Lamborghini Young Drivers Program en werd vice-kampioen Lamborghini Super Trofeo Europe. Op basis van wat Lamborghini Squadra Corse daarbij van mij gezien en meegemaakt heeft hebben ze mij dus nu uitgekozen om hun nieuwste Huracán GT3 dit seizoen aan Europa te tonen. Ik voel me dan ook ontzettend vereerd om nu deel uit te mogen maken van de Lamborghini familie.” Naast deelname aan races met de Huracan GT3 zal Mul dit jaar ook professioneel rijinstructeur zijn bij de Lamborghini Accademia en de Lamborghini Esperienza klantenprogramma’s.
De Blancpain Endurance Series vormen dit seizoen het Europese platform waarop Lamborghini zijn twee Huracán GT3’s wil laten schitteren voordat de racers volgend jaar ook wereldwijd voor andere teams beschikbaar komen. Het Oostenrijkse Grasser Racing werd vandaag gepresenteerd als het door Lamborghini Squadra Corse ondersteunde team dat de twee Huracan GT3’s gaat inzetten in de Blancpain Endurance Series. Grasser heeft de nodige ervaring met de Gallardo GT3’s en kende afgelopen jaar met de Lamborghini FL2 een succesvol jaar in de Blancpain Sprint Series. Hoogtepunt vormde de overwinning van Jeroen Bleekemolen en Hari Proczyk op het Engelse Brands Hatch.
Er werd tijdens de presentatie in Sant’Agata Bolognese nog niet bekend gemaakt in welke samenstelling de Squadra Corsa-rijders de twee Huracán GT3’s zullen gaan bemannen. Mul is over zijn teamcollega’s echter zeer te spreken. “Babini is als officiële Lamborghini Squadra Corse testrijder een ontzettend ervaren coureur. Ik denk dat ik van hem in de samenwerking nog erg veel kan leren. Net als van Zaugg. Met Palmer heb ik tijdens het Young Drivers Program dit jaar een bijzonder goede band opgebouwd. Hij heeft in 2013 de Super Trofeo World Final gewonnen en dat zegt genoeg. Maar ook Bartolotti en Venturini zijn afgelopen jaar in de Super Trofeo rappe tegenstanders gebleken”, zo stelt de Nederlandse junior GT3-rijder. “Ik heb dus enorm veel vertrouwen in mooie resultaten met de Lamborghini Huracan GT3 met deze line-up.”
Kalender  BLANCPAIN ENDURANCE SERIES 2015
11-12 april               Monza, I
23-24 mei                Silverstone, GB
19-20 juni                Paul Ricard, F
23-26 juli                 Spa-Francorchamps (24H), B
19-20 september    Nürburgring, D
PR
9921578
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2482
2927
8636
9885139
76977
147943
9921578

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven