Dat het afgelopen weekend tijdens de wedstrijden voor de NASCAR Whelen Euro Series op het ovaal van Raceway Venray speciaal zou worden had Stienes Longin aangekondigd in zijn vooruitblik op de races. De youngster uit Wilsele was maar al te blij dat hij ongehavend uit het strijdgewoel kwam, want crashes waren er bij de vleet in Venray. De beoogde podiumplaats kwam er niet voor Longin junior, maar toch deed hij een goede zaak in Venray. Hij pakte er immers de leiding in de Rookie Cup, waarbij de eindwinnaar van deze Cup mag proeven van de Amerikaanse NASCAR.

Het was wennen voor de vele Rookies in de divisie Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series in Venray. Zij hadden immers nog niet of amper op een ovaal geracet. Zo ook Stienes Longin. “Mijn ervaring met Oval Racing beperkte zich tot mijn deelname aan de races in Tours vorig jaar. Dat is bijzonder weinig en overigens ligt de meeting in Tours bijna een jaar achter ons”, zegt Stienes Longin. “Het was dus echt wel wennen aan de omloop in Venray. Op zaterdag had ik bij de eerste race uitzicht op het podium, maar een crash van een andere rijder en de daarop volgende fase met de Safety Car gooiden roet in het eten. Ik reed op dat moment vierde, maar bij de herstart was ik kansloos, zodat ik me aan de finish tevreden diende te stellen met de zesde plaats en dat was niet echt waarvoor ik naar Venray gekomen was.”

De tweede manche werd op zondag afgewerkt en met een zevende startplaats langs de tragere binnenkant van de piste kreeg Stienes Longin een moeilijke opdracht voorgeschoteld. “Toch wist ik me halfweg de race op te werken naar een vierde plaats, maar toen volgde er een zware klapper waarin drie wagens betrokken waren. De wedstrijdleiding neutraliseerde de race en toen we bij de hervatting nog heel wat ronden de Safety Car voor ons kregen wist ik het al: die vierde plaats zou het hoogst haalbare worden. Toen de neutrale wagen eindelijk de piste verliet, bleven er amper nog zeven rondjes te racen. De top tien reed dan ook ongewijzigd over de finish, met mezelf als vierde op slechts 2/10 sec. van het podium. Ik was wel de beste Rookie afgelopen weekend en alles op de keper beschouwd was de meeting in Venray niet zo slecht voor mij want ik pakte er de leiding in de strijd om de Rookie Cup, met als inzet de deelname aan een NASCAR-wedstrijd in de USA”, aldus Stienes Longin.

Over twee weken komen de rijders van de NASCAR Whelen Euro Series opnieuw in actie, maar dan op de Britse omloop van Brands Hatch.

PR

9942323
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1580
4309
9742
9912942
97722
147943
9942323

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven