De RTL GP Masters of Formula 3 op het Circuit Zolder in België kent ook dit jaar weer een bijzonder sterk deelnemersveld. Voor de 18e editie van de belangrijkste internationale Formule 3-race gedurende het seizoen zijn niet minder dan 38 coureurs uit 18 landen ingeschreven, met daarbij uiteraard alle toppers uit de Formule 3 Euro Serie en het Brits Formule 3-kampioenschap. Een bijzonder feit is dat de winnaar van vorig jaar, de Duitser Nico Hülkenberg, ditmaal zijn titel zal verdedigen. In de historie van de Masters kwam dit tot nu toe slechts één keer eerder voor.

Met Hülkenberg (ART Grand Prix) en diens landgenoot Christian Vietoris (Mücke Motorsport), beide overigens behorend tot het management van Willi Weber, komen twee Duitse coureurs naar Zolder die dit seizoen al races gewonnen hebben in de Formule 3 Euro Serie. Datzelfde geldt voor Vietoris’ teamgenoot, de Finse rookie Mika Mäki, van wie ook het nodige mag worden verwacht. Waar Hülkenberg, Vietoris, Mäki en consorten allemaal rijden met een Dallara-Mercedes, heeft de leider in de tussenstand van de Euro Serie, de Italiaan Edoardo Mortara, juist de beschikking over de Formule 3-motor van Volkswagen, die vorig jaar in de serie debuteerde. Het wordt dit keer dus voor het eerst dat de nieuwe Volkswagen-motor ook tijdens de Masters van de partij zal zijn.

De Spanjaard Jaime Alguersuari, uitkomend voor het team Carlin Motorsport, staat momenteel gedeeld aan de leiding in de tussenstand van het Brits Formule 3-kampioenschap. Hij komt eveneens naar de Masters, net als zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot Brendon Hartley, die vorig jaar als invaller tijdens de Masters zijn Formule 3-debuut maakte en het op Zolder verrassend goed deed.

Kijkend naar de diverse landenteams heeft Groot-Brittannië met acht coureurs de sterkste vertegenwoordiging tijdens de RTL GP Masters of Formula 3, gevolgd door Frankrijk met vijf rijders en Spanje met vier deelnemers. Vanuit Nederland nemen de beide vaste rijders uit de Formule 3 Euro Serie, Renger van der Zande (Prema Powerteam) en Henki Waldschmidt (SG Formula) deel aan het evenement.

Op vrijdag 8 augustus zijn er voor de Formule 3-coureurs twee testsessies met in totaal 2,5 uur, op zaterdag 9 augustus wordt de startopstelling bepaald in twee kwalificatieheats, verdeeld over twee groepen (even en oneven startnummers). De race op zondag 10 augustus gaat over 28 ronden en start om 14.30 uur. RTL GP zendt de wedstrijd live uit. Andere raceklasses die tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op Zolder in actie komen zijn de Formido Swift Cup, de Samsung BMW 130i Cup, de Dunlop SportMaxx Clio Cup, de Toerwagen Diesel Cup, de Benelux Racing League, de Formule Ford en de Northern European Cup Formula Renault 2.0.

Gratis toegangskaarten voor de RTL GP Masters of Formula 3 zijn te downloaden via de website van Circuit Park Zandvoort. Met deze kaarten kan men vanaf de hoofdtribune alle actie op start/finish en in de pitstraat volgen. Toegang tot het rennerskwartier kost € 25,00. Met deze kaart kunnen racefans een kijkje nemen bij de teams en de raceauto’s van dichtbij zien. Tevens geeft de paddock kaart toegang tot het pitsdak. De paddockkaarten zijn alleen aan de kassa’s van Circuit Zolder verkrijgbaar. Kinderen tot 14 jaar krijgen gratis toegang tot de paddock.

Meer informatie over het tijdschema en de raceklassen uit het bijprogramma is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl.

Tekst: PR

10041175
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3101
5265
26237
9988192
78403
118171
10041175

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven