Melroy Heemskerk is op uitnodiging van FRD Motorsport een maand naar China. Melroy zal daar het een en ander aan sleutelwerk verrichten maar zal ook het nodige testwerk met de Formule Campus gaan doen. Wellicht zit er ook nog wel testwerk in voor de Formule Renault. Ook zal Melroy samen met het team gaan kijken wat voor nieuwe ideeën ze op kunnen doen voor de raceschool die het team daar runt. Op 2 augustus is Melroy weer terug in Nederland en in de tussentijd houdt hij jullie op de hoogte van zijn reilen en zeilen in het verre Oosten middels dit 'dagboek'. Hier deel 2.

Hallo Allemaal,
 
Inmiddels zijn we een paar dagen verder. Vandaag vlieg ik naar Zhuhai, althans dat is de bedoeling. We kwamen aan op het vliegveld, en daar zagen
we tot onze grote verbazing dat onze vlucht gecancelled was. Toch maar even vragen hoe dat zat. Het was de bedoeling dat we om 11.55 uur zouden vliegen, maar we vertrekken nu om 20.05. Als tegenprestatie konden we even relaxen in een hotel (dat 20 minuten verderop zit, terwijl we al 100 hotels gepasseerd waren) ook maar even een hapje gegeten. Dat moet op ze tijd ook gebeuren, en nee, het is nog steeds niet te eten. Tegenwoordig kan ik een beetje eten met stokjes. Eerst had ik 2 handen nodig om mijn eten er tussen te klemmen, wat de Chinezen heel erg leuk vonden om te zien.


Gisteren ben ik op een kartbaan in Shanghai geweest. Ik dacht eerst dat het de kartbaan op het circuit was, maar niet dus. Deze kartbaan lag aan de andere kant van Shanghai. Normaal zou je denken, andere kant moet zo'n 20 minuutjes rijden zijn, maar Shanghai is zo achterlijk groot dat we meer dan 2 uur gereden hebben om aan de andere kant van de stad te komen.

Eindelijk kwamen we dan aan op de kartbaan, met rugklachten overigens, omdat onze chauffeur niet bang is voor een kuiltje. We hadden als planning om de Formule Campus te promoten op de kartbaan. En in de pauze zou de auto over de kartbaan rijden. De auto zou bestuurd worden door een Chinese rijder die normaal gesproken ook racet in deze auto. Mocht hij niet willen rijden dan was ik de back-up rijder. Mijn jonge Chinese collega was het rondscheuren na 5 minuten al zat. De grote baas van FRD Shanghai, vroeg aan mij of ik eventueel de laatste 10 minuten ook rond wou rijden over de kartbaan. Na heel diep en lang nadenken Wink heb ik dan toch maar ja gezegd om hem een plezier te doen. Het was erg leuk om met een formulewagen over een kartbaan heen te scheuren. Maarten (mijn Belgische vriend) had me op het hart gedrukt om rustig aan te doen, omdat ik de auto nog niet kende. Helaas is dat niet gelukt, meteen flat-out Laughing. Na 10 minuten rijden was ik klaar, en ook helemaal gesloopt. Ik heb nog nooit gereden met een temperatuur van 38 graden. Als ik dan ook thuis kom heb ik 1 taak, keihard aan mijn conditie werken, zodat ik ook deze temperaturen overleef. Daarna nog even wat interview werk gedaan (ja, nu al schrijven ze over me Tongue out).
 
's Avonds zijn we in het hotel gebleven. Even gedoucht, toen maar Formule 1 kijken, met wat voer er bij. Ik heb eindelijk iets gevonden wat ik lekker vind. We hebben Japans gegeten, een stuk beter binnen te houden. Vrijdag (ja, ik ga lekker van hak op de tak) heb ik de hele dag gewerkt in de werkplaats. De Renault Clio waar ik aan moest werken is bijna klaar. Daar klopte echt geen ene reet van. De technische kennis hier is echt helemaal bagger.
 
's Avonds zijn we de stad in geweest voor het nodige stapwerk, want vrijdag is natuurlijk stapavond  Cool alhoewel ze dat hier in Shanghai iedere dag doen). Misschien wel leuk om te vertellen (ik moest er zelf erg om lachen). We hebben bijna een politieauto van de weg gereden. Zoals ik al eerder vertelde rijden ze hier kriskras door elkaar. De politie (met zwaailichten aan overigens) wou naar de linkerbaan invoegen. De taxi chauffeur dacht daar anders over. Hij toeterde, gooide het gat dicht en reed bijna de politie van de weg af (echt te fantastisch).

Terug naar mijn verhaal, Pekka mijn Finse collega, kende wel wat vrouwelijk schoon. Hij zit hier tenslotte al 2 jaar in China. We zijn met 3 dames, in totaal met zijn 6e, naar een, hoe kan het ook anders, Chinees restaurant geweest. Ook hier was het eten niet echt super lekker. Ik heb voor het eerst slak gegeten, wat een zoute bende is dat. Eend is het enige wat wel lekker is. Daarna maar even iets leuks proberen te vinden. We kwamen uiteindelijk uit bij Zapata's. Een erg leuke tent, waar ze een popcorn party hadden. De popcorn viel hier letterlijk uit de lucht. Je drankje zat ook meteen vol met popcorn. Zapata's is een tent waar ook heel veel buitenlanders zitten, zowel jong als oud kan je er vinden. Uiteindelijk zijn we om uurtje of 4 naar huis gereden.
 
Het was 12 uur zaterdag, toen ik mijn oogluiken opende. Maarten, Pekka en ik zijn even naar het winkelcentrum geweest, wat naast het hotel zit. Daar maar even gegeten. Daarna in het hotel wezen relaxen. Tegen een uurtje of 4 zijn we met ze 3e naar het dorp geweest. Eerst hebben we even een drankje gedronken in een hotel. Alleen zaten we op de 87ste  verdieping en je voelde het pand gewoon bewegen. Daarboven wel een geweldig uitzicht over Shanghai. Het was inmiddels tijd voor de kwalificatie van de Formule 1, en dat mogen we niet missen natuurlijk. We zijn naar Windows geweest, een sportbar, waar ze onder andere Formule 1 uitzenden. We hebben daar ook echt super lekker gegeten. We hadden namelijk frietjes en kip gegeten Smile.
 
Dit was het wel zo'n beetje voor nu. Het internet is net zoals de Chinezen traag met reageren, dus ik kan geen foto's meesturen.
 
Ik ga zo weer naar het vliegveld. Om 5 uur vliegen we naar Zhuhai, om daar de boel onveilig te maken.
 
toedeloe

10040994
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2920
5265
26056
9988192
78222
118171
10040994

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven