Met de huldiging van de kampioenen 2015, blikken de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup Belgium meteen ook vooruit op het seizoen 2016. 2015 was een zeer mooi seizoen, 2016 belooft zo mogelijk nog beter te worden en leeft voortaan met als filosofie “Racing isn’t what we do, it’s who we are”.

Gregory Eyckmans enerzijds en Maceij Dreszer en Stéphane Kox anderzijds werden tijdens de awards-avond in de BMW Brand Store in Brussel als rijderskampioenen in de bloemen gezet, net als de laureaten bij de teams: QSR in de BMW Clubsport Trophy en Dreszer Motorsport in de BMW M235i Racing Cup Belgium. Ook Cedric Wauters en Maceij Dreszer, de respectieve Rookies of the Year mochten hun prijzen in ontvangst nemen. Promotor Jan Horemans blikte in het goede gezelschap van Maxime Martin al op het komende seizoen vooruit. Hoe dan ook, de beide competities met BMW zijn klaar om ook in 2016 voor een mooie sportieve strijd op onze circuits te zorgen.

Nog even terugblikken op 2015, alvorens aan de feestdis aan te schuiven en de voorbereiding voor het seizoen 2016 te starten, zo kan je de awards-avond in het schitterende complex van de BMW Brand Store in Brussel best omschrijven.

“2015 was een bijzonder jaar voor ons”, weet promotor en organisator Jan Horemans. “We kwamen echt op kruissnelheid met onze BMW Clubsport Trophy, een competitie voor echte liefhebbers, maar ook voor debutanten en jonge wolven, en er was ook de geslaagde lancering van de BMW M235i Racing Cup. Die laatste is een competitie met de recente instapwagen uit de ateliers van BMW Motorsport en de succesvolle lancering doet ons echt plezier. Bovendien onthoud ik de prachtige sportieve strijd op de piste, op alle niveaus en ook de schitterende, quasi perfecte betrouwbaarheid van deze bolide, met als exponent de 24 Hours of Zolder, waar we ei zo na één van onze wagens op het podium zagen en alle wagens zonder technische problemen in de top 20 van de algemene klassering eindigden.

Die betrouwbaarheid gold op een enkele uitzondering na ook heel het seizoen voor de BMW E46, E90 en E92 van de BMW Clubsport Trophy. Ik ben ook trots op onze kampioenen en bij uitbreiding op iedereen die tot onze kampioenschappen heeft bijgedragen, van alle rijders, over de technische crews van de teams en partners tot alle andere medewerkers!”

Stabiliteit, betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid is de basis voor beide series, zowel voor de BMW Clubsport Trophy als de BMW M235i Racing Cup Belgium. Highlight in de kalender blijft de 24U van Zolder. “Op technisch vlak komt er in de BMW M235i Racing Cup een upgrade-kit voor het seizoen 2016, met onder meer onderdelen voor de aerodynamica, remmen en de ophanging”, legt Jan Horemans uit. “Op sportief vlak voeren we een ranking Pro/Am in. Hiermee willen we ook de gentlemen drivers onderling de kans geven om voor de zege te vechten en op het podium te staan. Andere ingrijpende vernieuwingen moeten er niet verwacht worden.”

Bij de BMW Clubsport Trophy willen we verder toegankelijke autosport bieden in een professionele omkadering.  Opdat debutanten makkelijk de weg naar onze competitie vinden, gaan we van start met een afzonderlijke ranking voor rijders die nog nooit een licentie hadden, onafhankelijk van hun leeftijd. Deze competitie krijgt de naam Starters Challenge.”

Kalenders en filosofie
De kalender 2016 is onuitgegeven. De beide kampioenschappen, de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup Belgium, delen 7 meetings op drie verschillende internationale circuits, met als hoogtepunt zonder meer de 24 Hours of Zolder. In bijlage vindt u de voorlopige kalender.  
“Het spreekt voor zich”, sluit Jan Horemans af. “Wij zijn niet enkel kampioenschappen met wagens op de piste, wij zijn een community van mensen die in de autosport hun plezier vinden. Autosport is een passie, en dat geldt zeker ook voor onze teams en piloten.  Deze passie beperkt zich niet tot de raceweekends, maar beleven we van 1 januari tot 31 december!”
 “Racing isn’t what we do, it’s who we are” is tot slot dan ook de filosofie van zowel de BMW Clubsport Trophy als de BMW M235i Racing Cup Belgium. Onder dit motto zullen, teams, rijders en fans in de nabije toekomst met verschillende initaitieven nog sterker betrokken worden bij de kampioenschappen.   

PR

9942347
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1604
4309
9766
9912942
97746
147943
9942347

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven