De eerste dag van de Gamma Racing Day bestond voornamelijk uit vrije trainingen waarbij veel klassen naar buiten gingen op een zonnig TT-Circuit van Assen. De NEC Formula Renault 2.0 waren de eerste die naar buiten gingen waarbij het helaas opviel dat het maar een kleine groep rijders is die afgereisd zijn naar Assen. In totaal 8 rijders waar Richard Verschoor de eerste vrije training voor MP Motorsport de snelste tijd liet noteren.

 Zijn teamgenoot bij MP Motorsport, Neil Verhagen uit de Verenigde Staten was een ieder te snel af in de tweede vrije training waarhij de snelste tijd pakte. Terwijl Jarno Opmeer de tweede tijd pakte en Gilles Magnus de derde tijd liet noteren.

De CIK-FIA European Superkart Championship heeft een groot veld van 36 rijders afgevaardigd waarbij er behoorlijk veel Nederlanders actief zijn. Zo ook Priscilla Speelman die, niet meer rijdend in de Supercar Challenge, dit weekend weer terug is bij haar 'oude' liefde, de karts. In de ochtendsessie wist ze een tijd neer te zetten van 1.44.497 wat haar een zeventiende tijd overall opleverde. De tweede sessie reed ze een zestiende tijd waarbij er een tijd op de klokken kwam te staan van 1.41.293. In beide sessies was het wel de Duitser Peter Elkmann die de snelste tijd liet noteren.De Supercar GT & Prototype Challenge waren het Smiechowski and Dreyspring die met de Ligier LMP3 de snelste tijd op de klokken wisten te zetten. Hauser en Hauser waren goed voor een tweede tijd waarbij een trotse Peter Kox samen rijdt met zijn dochter Stéphane een derde plaats wisten te pakken in de eerste vrije training.De Supercar Challenge Powered by Hankook hebben een vrije trainingen gereden waarin Sluys en Schouten met de BMW M4 Silhouette in de eerste sessie de snelste tijd wisten te pakken op het 4.542 km lange circuit in Drenthe. Roger Grouwels pakte daarin de tweede tijd terwijl Bob Herber met de BMW M3 F80 de derde tijd liet noteren. In de middag stond de kwalificatie op het programma waarin het lange tijd Willem Meyer was die de snelste tijd in handen had. Maar aan het einde van de sessie moest hij toch genoegen nemen met een derde tijd omdat daar Ward Sluys en Bas Schouten waren die de pole in handen wisten te nemen terwijl Roger Grouwels op het laatst nog de tweede tijd pakte. In totaal zijn er in deze klasse 37 wagens actief, dus dat beloofd voor de races die gereden gaan worden een goed spektakel.Ook is het NK Historische Toerwagens & GT's actief die 33 wagens op de baan brengen. In hun eerste sessie van de dag, die gelijk als kwalificatie word verreden is het Bob Steven in de Lotus Elan die de snelste tijd laat noteren voor Jos Stevens ook in een Lotus Elan en Tom Kuiper in de Chevrolet Corvette.

 


Ook kwam de Yamaha R3 Cup en Yamaha R6 Dunlop Cup al in actie en die zullen morgen hun eerste races gaan rijden.

Morgen zal het wat drukker worden op het circuit waarbij de eerste races verreden zullen gaan worden en wij ook verwend zullen worden met de nodige demonstraties waaronder een aantal ronden met de Renault Sport Formula one Team waarbij Oliver Rowland op zaterdag zijn ronden zal gaan rijden. Afgelopen weekend wist hij de Formula 2 hoofdrace, die verreden werd in het voorprogramma van de Formule 1 in Hongarije, op zijn naam te schrijven. Zondag zal dan Nico Hulkenberg zijn ronden komen rijden waarbij hij op response van het publiek kan rekenen.Ook zal niemand minder dan Pata Yamaha Official WorldSBK Team-coureur Michael van der Mark zaterdag en zondag actief zijn tijdens het grootste gezamenlijke gratis toegankelijke auto- en motorsportevenement die voor de 18de keer gehouden wordt op de Cathedral of Speed.

12237524
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1562
4335
9097
12203410
51115
92573
12237524

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven