Het was volgens Paul van Splunteren af en toe met samengeknepen billen racen. Maar na 24 uur autosport op het fraaie en uitdagende circuit van Spa-Francorchamps was de beloning daar. ,,We moesten van ver komen, maar met de tweede plaats in de G3-klasse hebben we met onze Porsche 911 GT3 Cup S een superresultaat neergezet’’, aldus Van Splunteren, die met Duncan Huisman, Ian Kahn en Roeland Voerman de succesvolle equipe vormde.

Een etmaal racen is altijd een slijtageslag voor mens én materiaal. De 24 uur van Spa vormde daarop uiteraard geen uitzondering. Zeker niet omdat ook de weergoden van zich deden spreken. ,,We hebben grote delen van de wedstrijd onder natte of halfnatte omstandigheden moeten rijden’’, vertelde de racende Porsche-dealer Paul van Splunteren na afloop. ,,Omdat we gedurende de race zo min mogelijk pitstops wilden maken, hebben we in de nattigheid geregeld op slicks doorgereden. Dan was het tanden erin en doorbijten’’, aldus de coureur, die met zijn ploegmaats Huisman, Kahn en Voerman voor de renstal van Mühlner Motorsport uitkwam.

Avontuurtjes naast de baan
Een foutloze wedstrijd rijden is over 24 uur genomen vrijwel onmogelijk. ,,Ook wij hebben een paar avontuurtjes naast de baan gehad’’, legde Van Splunteren, die vorig jaar de G3-klasse won, uit. ,,Eén keer was de neus van de wagen flink beschadigd en dat kostte behoorlijk wat tijd om te repareren. Daardoor lagen we zaterdagavond in onze klasse pas op de 12de plaats en leek het podium heel ver weg. Bovendien kregen we later een probleem met de motortemperatuur. Door de beschadigde neus was de aanvoer van koellucht niet goed en liep de temperatuur van de motor te veel op. Daardoor hebben we een tijdje rustiger aan moeten doen op de baan. Het is daarom fantastisch dat we ons uiteindelijk hebben kunnen terugknokken naar de tweede plaats en dat de Porsche zich gehouden heeft. Ik ben dan ook geweldig tevreden met dit superresultaat.’’

Klassement
De zege in de 15 wagens tellende G3-klasse ging uiteindelijk naar de andere wagen van Mühlner Motorsport. Met 518 ronden legden de winnaars vijf rondjes meer af dan de formatie van Van Splunteren. Derde werd de Ferrari van AS Events, dat zeven ronden toegaf op de tweede plaats.

Ook succes in Porsche Supercup
Paul van Splunteren komt dit raceseizoen tevens uit in de Porsche Supercup. Omdat de eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven dit weekend in Spa voor de 24 uursrace aan de bak moest, kon hij vandaag niet meeracen in de PSC-wedstrijd van Budapest. Pauls vervanger in de HSF Porsche Eindhoven-wagen Mike Verschuur deed het uitstekend. Na een prima 9de plaats in de kwalificatie, kwam de Porsche-rookie in de race tot plek 11. ,,Dus ook in Hongarije was er succes voor ons team vandaag’’, stelde Paul van Splunteren content, wiens tweede PSC-rijder Simon Frederiks in Budapest als 21ste finishte. Over drie weken is op het stratencircuit van Valencia de volgende manche uit de Porsche Supercup. Dan racet ook Paul van Splunteren weer mee in de meest prestigieuze merkencup die er is.

PR

10040901
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2827
5265
25963
9988192
78129
118171
10040901

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven