Henki Waldschmidt liet zich van zijn beste kant zien tijdens de achttiende editie van de RTL GP Masters of Formula 3. Maar werd voor zijn sterke optreden uiteindelijk niet beloond. Nadat de Nederlandse debutant zich als veertiende had gekwalificeerd, wist hij zich gedurende de 28 ronden tellende race op te klimmen naar de achtste plaats. Een tik van Richard Philippe gooide echter roet in het eten van de Hagenaar, die verder aan een uitstekend weekend bezig was. Die tik deed Waldschmidt in de grindbak stranden, waardoor hij de strijd voortijdig moest staken.

Op vrijdag stonden twee collectieve test op het programma die vooral onder natte omstandigheden werden verreden. In de eerste sessie hield Waldschmidt zich voornamelijk bezig om de 4,011 lange baan beter te leren kennen en zocht hij naar een goede afstelling voor de rest van het weekend. Ook in de tweede sessie van anderhalf uur was de rijder met startnummer 26 nog zoekende. Waldschmidt moest tevens spaarzaam met zijn regenbanden omgaan, want hij kreeg slechts drie sets toegewezen voor het gehele weekend. Door het grote deelnemersveld van 37 rijders werd de kwalificatie van zaterdag in even en oneven startnummers verdeeld.

De Toyota Young Drivers Program (TDP) coureur ging bij de even nummers naar buiten en wist direct een snelle tijd op de chronos te zetten. Hij klom hierdoor op naar de tweede plaats, en voerde in de volgende ronde tijdelijk het deelnemersveld in zijn groep aan. Daarna was het stuivertje wisselen met Jules Bianchi om de eerste plaats, totdat Koudai Tsukakoshi een snellere tijd wist te noteren. Waldschmidt deed er nog een schepje bovenop en wist de Japanner voor te blijven. In de slotfase doken een aantal rijders nog onder de tijd van Waldschmidt waardoor hij terugviel naar een keurige achtste plaats. Met deze positie mocht Waldschmidt deelnemen aan de sterkste groep in de allesbeslissende kwalificatietraining. Ook in deze sessie ging Waldschmidt voortvarend van start en bezette een tijd lang de vijfde plaats. Helaas gooide een rode vlag situatie veroorzaakt door Dani Clos roet in zijn kwalificatie-eten aan het einde van de sessie. Waardoor Henki in de slotfase nog door diverse rijders voorbijgestreefd werd. Uiteindelijk was een veertiende plek op de startgrid zijn deel.

Toen de startlichten op zondagmiddag werden gedoofd kwam Waldschmidt goed uit de startblokken, maar moest in de chaotische openingsronde om de crash van Renger van der Zande en Tsukakoshi heensturen. Wat hem terugwierp naar een zestiende plek. Daarna begon Waldschmidt aan een gestadige inhaalrace en wist op te klimmen naar de twaalfde positie ten koste van Sam Bird. De rijder van SG Formula had vanaf dat moment de snelheid goed te pakken en zette op een opdrogende baan in ronde tien de snelste tijd van alle deelnemers op de chronos. Ook ging hij voorbij aan Edoardo Mortara en Jaime Alguersuari en denderde in de vijftiende ronde de top negen binnen. Daarna wist hij zich bij de chicane te ontdoen van Richard Philippe, maar de Fransman tikte Waldschmidt van achteren aan. Hierdoor belandden beiden in de grindbak en raakten vast. Met een gestrandde bolide moest Waldschmidt de race, met nog dertien ronden te gaan, definitief staken.

Henki Waldschmidt: "Jammer van die tik van Philippe want anders had ik in de top vijf kunnen finishen. Over het geheel gezien heb ik een goed weekend achter de rug. De snelheid was aanwezig en raakte steeds meer in het juiste ritme. Ook in de chaotisch race kwam ik op een natte baan goed naar voren. Dit belooft veel goeds voor de tweede helft van het F3 Euro Series seizoen. Als voorbereiding testen we komende woensdag en donderdag op het circuit van Val de Vienne in Frankrijk. Daarna bereiden we ons voor op Brands Hatch voor de volgende race in het kampioenschap."

www.henkiwaldschmidt.com

9921520
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2424
2927
8578
9885139
76919
147943
9921520

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven