K2 Content

Dylan Pereira heeft de race van de Porsche Mobil1 Supercup op het circuit van Spa-Francorchamps op zijn naam weten te schrijven. Lange tijd was het Laurin Heinrich die de tweede plaats in handen had, maar in de laatste ronde was het de Nederlander Larry ten Voorde die in La Source de tweede plaats wist te pakken.Na een opwarmronde van ruim 7 kilometer kwamen de rijders van de Porsche Mobil1 Supercup aan bij de start voor de race op het circuit van Spa-Francorchamps.

Dylan Pereira was goed weg en bijna iedereeen kwam goed door de eerste bocht als Larry ten Voorde een plaats verliest maar deze weer terug weet te vinden bij het ingaan van Eau Rouge en zelfs een plaats pakt op Marvin Klein. Maar het is Pereira die de leiding in handen heeft bij de eerste doorkomst en zelfs een klein gaatje heeft op Laurin Heinrich en Larry ten Voorde. Morris Schuring verliest de nodige plaatsen als hij na een aanrijding in het gras terecht komt maar zijn weg wel kan vervolgen.

Rudy van Buren en Jaap van Lagen komen ook met elkaar in aanraking en deze aanrijding zal na de wedstrijd door de wedstrijdleiding bekeken worden. Bastian Buus gaat iets naast de baan als hij in aanraking komt met Harry King maar beide kunnen hun weg vervolgen. Huub van Eijndhoven tikt Aaron Levi aan die daarbij uitvalt en ook Gianmarco Quaresmini heeft hier hinder van. Van Eijnhoven kan wel door maar valt terug van p16 naar p28. Bovendien wordt dit incident ook bekeken door de wedstrijdleiding.  

Lorcan Hanafin en Harry King zijn met elkaar in gevecht voor de vijfde plaats en in de zevende ronde weet King deze plaats in handen te nemen. Bastian Buus schiet rechtdoor en komt vlak achter Hanafin de baan weer op en in de bocht daarna kan hij hem voorbij voor de zesde plaats. Loek Hartog, die de negende plaats in handen heeft, heeft Dorian Boccolacci in zijn nek terwijl deze laatste Jukka Honkavuori vlak achter zich heeft zitten.

Met nog twee ronden te gaan is het Ten Voorde die de jacht in heeft gezet op Heinrich om te proberen die tweede plaats in handen te nemen. Boccalacci kan voorbij aan Hartog maar deze pakt zijn plaats weer terug als ook Honkavuori voorbij kan aan Boccolacci

Mooie actie als Ten Voorde in de allerlaatste ronde voorbij kan gaan aan Heinrich in La Source en zo de tweede plaats in handen weet te nemen. Maar het is Dylan Pereira die van pole mocht vertrekken en een eenzame race aan de leiding reed en daarmee mag hij de meeste punten bijschrijven. Marvin Klein pakt de vierde plaats voor Harry King en Bastian Buus. Lorcan Hanafin eindigd dan op de zevende plaats en weet Simone Iaquinta achter zich te houden Loek Hartog eindigd als negende voor Jukka Honkavuori.

Lucas Groeneveld eindigd als 12de voor Max van Splunteren en Morris Schuring die de 13de en 14de plaats in handen wisten te nemen. Jesse van Kuijk eindigde als 17de en liet Jaap van Lagen op de 18de en Rudy van Buren op de 19de plaats. Jesse van Kuijk pakte de 20ste plaats terwijl Michael Verhagen op de 26 plaats wist te finishen. Huub van Eijndhoven zakte na de aanrijding terug naar de 28ste plaats.

Volgende week is de volgende race die op Zandvoort verreden gaat worden

Voorlopige uitslag Porsche Mobil1 Supercup Spa-Francorchamps:
Foto: Lechner Racing

16508197
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1856
3998
29622
16441217
143891
169106
16508197

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven