Na de race in Budapest wist Sven Müller vandaag ook de eerste race in de Porsche Mobil1 Supercup welke op Spa-Francorchamps verreden werd op zijn naam te schrijven. Philipp Eng eindigde als tweede voor Christopher Zöchling die als derde mee mocht het podium.

Opnieuw werd Jaap van Lagen ingehuurd voor een race in de Porsche Carrera Cup en net als bij een gastoptreden in mei beloonde de snelle Edenaar zijn gelegenheidsteam met een podiumfinish. In de #33 Tece-MRS Porsche 911 snelde de beroepscoureur op de Nürburgring naar een knappe tweede plaats.

De afgebroken eerste race in de Porsche Carrera Cup op zaterdag, die vanmorgen op Zandvoort  - zeventien uur later -   zijn herstart kreeg, heeft Jeroen Mul uiteindelijk de twaalfde plaats opgeleverd. Verschillende aanrijdingen en een forse crash in de eerste ronde na de start gisteren  zorgden ervoor dat de Porsche wedstrijd aan het eind van de middag geen vervolg meer kreeg. Met een veld waarin maar liefst negen zwaar beschadigde auto’s ontbraken werd er vanochtend van achter de safety-car herstart. Mul, inmiddels opgeschoven naar de tiende plaats, kon deze positie in de race niet vasthouden maar won uiteindelijk wel een plekje ten opzichte van zijn oorspronkelijke startpositie.

Toen het halverwege de uursrace begon te regenen greep Jaap van Lagen zijn kans tijdens de hoofdrace van de Blancpain Sprint Series op Circuit Park Zandvoort. De Edenaar werd dit weekeinde ingehuurd door het Duitse Tonino Team Herberth om samen met Robert Renauer voor succes te zorgen. Op zaterdag rolde er een zesde plaats uit, vandaag loodste Jaap de Porsche 911 GT3 R in een veld vol zwaargewichten naar een ijzersterke derde plaats.

Op de Lausitzring kreeg Jaap van Lagen niet de kans om twee uitstekende startposities in punten om te zetten. Een defecte koppeling speelde op in de eerste race, in de tweede wedstrijd werd Jaap door Kevin Estre van de baan gereden. Zo sloot de Edenaar het vierde weekeinde om de Duitse Porsche Carrera Cup af zonder punten.

6756547
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
66
4778
32627
6690768
49037
219993
6756547

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven