K2 Content

Jaap van Lagen heeft dit weekeinde een perfect debuut gemaakt in de Porsche Carrera Cup. Met een 911 GT3 Cup van het gerenommeerde Konrad Motorsport snelde de professional uit Ede vandaag op Zandvoort naar een tweede plaats achter teamgenoot Nick Tandy. Zo maakte Jaap van Lagen de één-twee voor Konrad compleet. “Dit is al de derde last minute aanbieding van het seizoen na de races in de Superleague Formula, de Toerwagen Diesel Cup”, vertelt de coureur, die donderdag einde middag werd gebeld door teameigenaar Franz Konrad met de vraag of hij één van de Porsches wilde bemannen in het bijprogramma van de DTM. “Ik zou voor het eerst in acht weken een weekeind vrij zijn, dus ik had nog ruimte in de agenda”, grapte Jaap.

 

De Nederlander heeft al langere tijd goed contact met dit vermaarde raceteam, waarmee Jeroen Bleekemolen in 2009 kampioen werd in de Porsche Supercup en dat ook podiumplaatsen vergaarde in de 24u van Le Mans. “Je merkt aan alles dat Konrad heel veel ervaring heeft. Erg prettig samenwerken.” De klik tussen de gastrijder en team kwam zaterdag meteen tot uiting in de kwalificaties. Jaap en teamgenoot Nick Tandy hadden welgeteld één snelle ronde nodig om de voorste rij te bezetten. Tandy pakte de pole met 1.41.661 en Jaap volgde als tweede op slechts 0,567 sec. “Mijn tweede snelle ronde werd afgebroken door een rode vlag. Daarna heb ik in de pits gekeken of mijn tijd verderop in de sessie werd verbroken, maar dat gebeurde niet.”

Met een dubbel pole ronde Jaap van Lagen het eerste deel van de opdracht perfect af. Op het voor Jaap zo bekende duinencircuit trok hij in de race zijn sterke debuutoptreden moeiteloos door. “De start ging perfect, want ik zat meteen bij Nick op de bumper. Hij remde zo vroeg voor de Tarzan, dat het me verraste. Ik moest uitwijken om er niet achterin te vliegen.”

Na deze openingsfase racete het Konrad-duo onbedreigd naar plaats één en twee, waarbij Tandy de snelste bleek. “De eerste twee ronden kon ik bijblijven, daarna was Nick er vandoor.” Onder meer dankzij de op twee na snelste raceronde bleek Jaap van Lagen ruim uit de greep van Uwe Alzen. Na 19 ronden finishte de gastrijder 2,3 seconden voor nummer drie de finishvlag. Jaap van Lagen bewees met een tweede plaats in de race ook een perfecte teamspeler.

“Twee keer één-twee is een geweldig resultaat voor Konrad. Dit zijn belangrijke punten voor het teamkampioenschap”, vertelt Jaap van Lagen, die werd overladen met complimenten door de Duitse formatie na het sterke gastoptreden. Het is zelfs goed mogelijk dat zijn debuut in de Porsche Carrera Cup nog een vervolg krijgt. “Franz was uitermate gecharmeerd van mijn rijden. We gaan bekijken of ik ook in Engeland aan de start kan verschijnen.”

Jaap van Lagen wordt dit seizoen ondersteund door: Aevitae  – AHC Risk Strategy – Beelen Groep – HydroPro - Joalpe – Afbouwbedrijf Van Meerveld – Nathan Import/Export – Oranjedak

PR

19394313
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6936
5544
37564
19305690
132377
212456
19394313

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven