K2 Content

Jaap van Lagen racet dit seizoen in de Duitse Porsche Carrera Cup. De nummer drie uit de Porsche Supercup van 2010 heeft deze week een contract gesloten met het Duitse Land Motorsport, een team dat al vele races won met Porsche. “Mijn doel is helder: op het podium staan en meestrijden om het kampioenschap.” De professional uit Ede richtte aanvankelijk zijn pijlen op een langer verblijf in de Supercup. Tot twee keer toe was de 34-jarige Edenaar dicht bij een verbintenis. In één geval was er al een mondelinge overéénkomst, maar meldde het team zich af toen zich een rijder aandiende met meer budget.

 

“Ik heb me de afgelopen maanden verbaasd over hoe zaken kunnen lopen”, vertelt Jaap van Lagen. “Je zou denken dat je als nummer drie van vorig jaar een stoeltje moet kunnen bemachtigen. De realiteit bleek anders. Maar dat ligt nu achter me. Ik kijk vooruit en wil me laten zien in de Carrera Cup.” De Duitse Porsche Carrera Cup is na de Supercup de meest prestigieuze merkencup onder de vleugels van het vermaarde sportwagenmerk. De Carrera Cup heeft al jaren een vaste plek in het wedstrijdprogramma van de DTM. Die hoge status zie je terug in het startveld. De snelste mannen uit de Porsche Supercup zijn veelal ook actief in de Duitse cup. “Het wordt een spannend seizoen, want ook in deze cup worden geen cadeaus vergeven. Ik zal het beste van mezelf moeten laten zien.” Jaap van Lagen heeft er alle vertrouwen in, dat die missie zal slagen. “Ik heb de laatste jaren heel veel met dit type Porsches gereden. Vorig jaar eindigde ik als gastrijder in de Carrera Cup nog als tweede op Zandvoort.”

De coureur uit Ede heeft veel vertrouwen in de samenwerking met Land Motorsport. “De eerste contacten dateren van de afgelopen 24u van Dubai. Dat werd intenser tijdens de Dutch Supercar Challenge, waar Land Motorsport de Porsche van Wolf Nathan onderhoudt. Zoals iedereen wel weet is Wolf mijn teamgenoot in de DSC en een belangrijke sponsor. Zo ging de bal rollen”, legt de coureur uit. Met de expertise van Land Motorsport, tweevoudig kampioen in de Duitse Carrera Cup, wil Jaap op jacht naar nieuwe successen. “Mijn doel is helder: op het podium staan en meestrijden om het kampioenschap.” Het eerste raceweekeinde volgt al snel: in het weekeinde van 1 mei op de Hockenheimring.

Jaap van Lagen wordt dit seizoen ondersteund door: Febo - Van Ginkel Groep - Hydro Pro - Joalpe – Afbouwbedrijf Van Meerveld - Nathan Import/Export – Oranjedak – Wetac

PR

18011972
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2494
5440
21142
17950191
39444
143848
18011972

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven