Op zijn thuiscircuit is Jaap van Lagen als zesde geëindigd in de tweede ronde van de Duitse Porsche Carrara Cup. Met het team van Land Motorsport maakte de 34-jarige Edenaar op Circuit Park Zandvoort opnieuw een stap voorwaarts. “De auto wordt steeds sneller. Vandaag heb ik het maximale eruit gehaald, want meer dan dit zit er nog niet in.”In de kwalificaties bleek dat het team de uitdagingen uit de vrije trainingen met succes hadden afgerond. Met een vijfde trainingstijd op 0,557 sec. van de pole en slechts 0,147 van de tweede tijd zat Jaap van Lagen er helemaal bij. Met een klein beetje meer geluk was plaats drie of vier ook zomaar mogelijk geweest.

“Ook moest ik een heel goede vliegende ronde afbreken omdat de rode vlag werd gezwaaid. Erg jammer, want ik was heel snel onderweg”, aldus Jaap van Lagen. “Toch was ik met plaats vijf en vooral met de tijd prima tevreden. In de vrije trainingen zochten we nog een seconde en die hebben we gevonden.” Hoe competitief de Duitse Porsche Carrera Cup is zien we op de tijdenlijst: de eerste negen rijders kwalificeerden binnen een seconde van elkaar.

De wedstrijd over negentien ronden ontwikkelde zich tot een verhitte strijd, waarbij Jaap zich vooral moest concentreren op het verdedigen. Halverwege de race kwamen drie concurrenten voorbij, maar nog in diezelfde negende ronde knokte de coureur van Land Motorsport zich van plaats acht weer terug naar plaats zeven, om in de volgende ronde opnieuw op te stomen naar plek zes. Een klassering die Jaap tot aan de finish wist vast te houden.

“Ik had vandaag geen auto om aan te vallen”, concludeert de coureur. “Vanaf de vierde ronde was het vechten met de grip in plaats van met de tegenstanders. Toch heb ik me prima vermaakt. We hebben de snelheid voor een snelle ronde, de volgende stap is het zoeken naar een constante racesnelheid.”

Voor het kampioenschap doet Jaap van Lagen uitstekende zaken. Na zijn zevende plaats in de openingsrace brengt de zesde plaats voor eigen publiek zijn puntentotaal op 19. Zo stijgt Jaap door van de zevende naar de vijfde plaats in het kampioenschap. De afstand met de vierde plaats bedraagt slechts twee punten.

De volgende afspraak binnen de Porsche Carrera Cup staat voor het eerste weekeinde van juni op de Red Bull Ring in Salzburg. “Een baan die relatief onbekend is voor de meeste teams en rijders. En dat is voor ons niet ongunstig is. Wij hebben beide races laten zien dat we snel kunnen leren. Bovendien heb ik in 2003 al in Salzburg geracet met de Formule Volkswagen, dus ik ken de baan al.”

Jaap van Lagen wordt dit seizoen ondersteund door: Febo - Van Ginkel Groep - Joalpe – Afbouwbedrijf Van Meerveld - Nathan Import/Export – Oranjedak - Wetac

9475680
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
8973
9672
50051
9360657
199381
158014
9475680

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven