In voorlaatste wedstrijd van de Duitse Porsche Carrera Cup moest Jaap van Lagen vaker in zijn spiegels kijken dan hem lief was. “Het was verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen”, aldus de professional uit Ede. Dit bracht op Oschersleben een negende plaats en zeven kampioenschapspunten, waarmee derde plaats in de eindstand nog altijd haalbaar is.

Na een superscherpe start rukt Jaap van Lagen twee plaatsen op; van tien naar acht. Al na een paar bochten voelt hij de bui hangen. De Porsche luistert niet naar zijn commando’s zoals het hoort. “Ik had totaal geen grip en dan weet je dat het een lange race wordt. Vooral in de lange bochten en in de chicane kwam ik veel snelheid tekort.”

Waar de concurrenten al op het gas kunnen moet de Edenaar met een fluwelen voetje het gaspedaal bedienen, om te voorkomen dat zijn Porsche van achteren wegspringt. “Tja, dan knok je ineens met de jongens in het middenveld, in plaats van met de mannen voorin. Na de kwalificatie hebben we de afstelling nog iets aangepast, maar het bracht in de race niet de gehoopte verbetering.”

Als het zachtjes begint te regenen moet Jaap zijn Porsche nog breder maken. “Ik had het niet naar mijn zin. Het was verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen.” Op ervaring brengt hij de Porsche van Land Motorsport na 22 ronden toch nog als negende over de finish; notabene één plaats beter dan zijn startpositie. “Maar dit is niet mijn manier van racen. Ik wil kunnen aanvallen, alleen de afstelling van de auto stond het niet toe.”

Met de zeven verworven kampioenschapspunten staat Jaap van Lagen vijfde in het kampioenschap met een achterstand van slechts vier punten op nummer drie Nicki Thiim. “De laatste wedstrijd op Hockenheim wordt voor mij een echte finale. Het doel is om als derde te eindigen in het kampioenschap”, verduidelijkt Jaap van Lagen.

“Om dat voor elkaar te krijgen moet ik zorgen dat ik in de laatste race op het podium eindig. En dat is mogelijk, want in de eerste race op Hockenheim was ik de één na snelste op de baan. Het circuit ligt me dus goed. Het wordt een mooie uitdaging om die snelheid opnieuw te vinden en te scoren.”

Jaap van Lagen wordt dit seizoen ondersteund door: Febo - Van Ginkel Groep - Joalpe – Afbouwbedrijf Van Meerveld - Nathan Import/Export – Oranjedak - Wetac

9476049
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
9342
9672
50420
9360657
199750
158014
9476049

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven