Na een tweede tijd in de laatste vrije training lag Jaap van Lagen perfect op koers. Een klapband tijdens de kwalificatie doorkruiste de jacht op de derde plaats in de eindstand van de Duitse Porsche Carrara Cup. De professional uit Ede begon als veertiende en finishte als elfde, het maximaal haalbare tijdens de seizoenfinale op de Hockenheimring.

In de derde ronde van zijn kwalificatiesessie op beroemde Duitse omloop klapt de linkerachterband. “Ook nog eens op een vervelende plek. Ik moest de hele ronde terughobbelen naar de pits met 40 km/u”, baalde Jaap van Lagen. Uiteindelijk kon hij nog twee geklokte ronden rijden. “Maar de tijd was tekort om de piek uit de banden te halen. Het was koud, dus dan duurt het 3 à 4 ronden voordat je temperatuur in de banden hebt.”

In plaats van een startplek bij de snelste zes klokt Jaap de zestiende tijd. “Balen, want je startpositie is heel belangrijk in de Carrara Cup.” Daar komt bij dat concurrenten als Jeroen Bleekemolen, Nicki Thiim en René Rast voor hem staan. Uiteindelijk wordt de pijn iets verzacht doordat twee concurrenten worden teruggezet en de Edenaar mag starten vanaf de veertiende plaats.

In de openingsronden levert Jaap een groot gevecht om naar voren te komen en komt goed weg als een concurrent voor hem spint. “Ik paste er net langs...” Er éénmaal voorbij rukt hij snel op van plaats 14 naar plaats elf. “Land Motorsport gaf me een perfecte Porsche mee. M’n rondetijden waren snel genoeg voor een podiumplek. In de langste sector op het  circuit waren we zelfs de allersnelsten. Dan is het extra zuur dat je zover naar achteren start.”

De elfde plaats in de seizoenfinale brengt Jaap van Lagen nog vijf punten. “Zonder de bandenproblemen was de derde plaats in het kampioenschap absoluut realistisch geweest”, weet de coureur. Nu eindigt Jaap als zesde in het kampioenschap. “Een teleurstelling. Als ik terugkijk, dan hebben we goede en slechte weekeinden meegemaakt. De pole en de winst op Spielberg was perfect, maar we waren te vaak wisselvallig. Je mist de steun van een ervaren engineer.”

Voor volgend seizoen richt de professional zijn pijlen opnieuw op het racen met Porsches. “Het liefste combineer ik de Porsche Supercup met de Porsche Carrera Cup. Ik ben met veel teams in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Jaap van Lagen wordt dit seizoen ondersteund door: Febo - Van Ginkel Groep - Joalpe – Afbouwbedrijf Van Meerveld - Nathan Import/Export – Oranjedak - Wetac

9475721
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
9014
9672
50092
9360657
199422
158014
9475721

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven