K2 Content

De gifbeker leek oneindig gevuld voor Jaap van Lagen tijdens de vijfde ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup, maar in de tweede race van het weekeinde ontworstelt de professional uit Ede zich aan de ellende. Jaap start op een uitzichtloze elfde plaats, maar vecht zich op de Norisring na een briljante start naar de vierde plek. In de vrije trainingen op de Norisring loopt alles nog glad. In de eerste van twee sessies klokt Jaap zelfs de tweede tijd in de FE Racing Porsche. De o zo belangrijke kwalificatie verloopt echter desastreus. In zijn derde ronde wordt Jaap van Lagen bij het aanremmen van een 180 graden bocht hard van achteren aangereden door Clemens Schmid.

“Een ongelofelijk domme actie van hem. Ik remde al ontzettend laat en hij zat heel ver achter me. Ik denk dat ‘ie wel 100 meter te laat remde.” De Porsche van Jaap loopt zware schade op aan de achterwielophanging, waarmee het meteen ‘game over’ is. “Ik heb niet de kans gehad om de piek van de banden te benutten, dan weet je dat je ver naar achter staat”, baalde Jaap van Lagen. Uiteindelijk rolt er een 13de (race 1) en 11de (race 2) tijd uit.

Die eerste race op zaterdag zit er voor de Edenaar ook al veel te snel op: na één bocht. Na een bliksemstart kiest Jaap slim de binnenste lijn in de eerste bocht, wint enkele plaatsen, glijdt iets door en tikt licht de achterzijde van een concurrent aan. Bij het insturen wordt hij vervolgens van achteren geraakt door Philip Eng. Jaap spint en wordt geschampt door Hoevert Vos. “Bij die tik sloeg een koeler lek voor de motor. Tja, en dan zit het erop.” Dat de ervaren Porsche specialist zich niet zomaar uit het veld is geslagen, laat Jaap zien in de tweede wedstrijd. Een perfecte start zonder wielspin lanceert hem op het halfnatte stratencircuit van de elfde plaats direct de top vijf in. Jaap kiest de binnenste lijn, gebruikt heel slim de curbs en komt zo als de vierde de eerste bocht uit.

Na een paar ronden moet Sean Edwards eraan geloven en vanaf dat moment lijkt Jaap op weg naar een zekere podiumfinish. In de allerlaatste bocht echter, verliest de Nederlander zijn derde plaats na een venijnige tik van Norbert Siedler. “Dat was zijn enige manier om erlangs te komen. Je ziet zijn motorkap tien centimeter omhoog springen, zo hard raakt hij me. Helaas wordt Siedler er niet voor bestraft. Ik ben er doodziek van.” Jaap van Lagen mist zo nipt het podium (op 0,013 sec.), maar komt wel terug uit geslagen positie. “Van plaats 11 naar plaats 4 onder deze omstandigheden is gewoon goed, maar het had een podiumfinish moeten zijn. Positief is dat ik na een weekeinde met heel veel pech toch nog 14 punten pak”, vat Jaap van Lagen samen. Na de race krijgt de vierde plaats van de Edenaar nog meer lading: één schokdemper van de Porsche blijkt krom en ook staan de wielen volledig uit het lood. Waarschijnlijk een restschade van de aanrijding uit de kwalificatie. In de kampioenschapsstand staat Jaap van Lagen op de vijfde plaats.

18011855
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2377
5440
21025
17950191
39327
143848
18011855

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven