K2 Content

Dezer dagen vindt op het circuit van Vallelunga nabij Rome de selectie plaats voor het Porsche-Junior-programma in 2013. Zes talentvolle autocoureurs, in leeftijd uiteenlopend van 18 tot 20 jaar, nemen het in de finale van de internationale selectie tegen elkaar op om uit te maken wie er in aanmerking gaat komen voor de uitgebreide ondersteuning als Porsche-Junior-coureur in de Duitse Porsche Carrera Cup van volgend jaar. Bij de zes kandidaten zitten ook twee Nederlanders: Dennis van de Laar (18) en Pieter Schothorst (20). Hun concurrenten zijn de Zwitsers Levin Amweg (18) en Jeffrey Schmidt (18), de Spanjaard Alex Riberas Bou (18) en de Amerikaan Connor de Philippi (19). Met de 450 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup-auto werken ze een intensief testprogramma af.

In de aanloop naar de finale was er een omvangrijk selectieprogramma, waaraan tal van talenten uit de hele wereld op uitnodiging deelnamen. Aspecten die daarbij werden beoordeeld waren fitness, mentale vaardigheden, gedrag en technische kennis. Bij de finale moeten de junior-rijders, die allemaal succesvol waren in diverse nationale en internationale formulewagenklassen, samen met engineers op het circuit aan het werk. Daarbij wordt gekeken naar de constantheid van rondetijden over een raceafstand en worden ook kwalificatieronden gesimuleerd. Daarnaast moeten de deelnemers hun vaardigheden in de omgang met de pers aantonen tijdens televisie-interviews en fotosessies.
 
Dennis van de Laar uit Zandvoort kwam het afgelopen seizoen met het Nederlandse team Van Amersfoort Racing uit in de Duitse ATS Formule 3 Cup. Daarnaast nam hij deel aan de prestigieuze Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort en startte hij met Van Amersfoort Racing ook tijdens het laatste raceweekeinde van de Formule 3 Euro Serie. Zijn vader Ronald van de Laar racete ondermeer met een Porsche 911 GT3 in de Duitse ADAC GT Masters-serie. Pieter Schothorst, afkomstig uit Amsterdam, leerde het racen in de Formido Swift Cup onder de vleugels van Tim en Tom Coronel. In 2009 werd hij kampioen in deze klasse. Via de Formule Ford groeide hij daarna door naar de Formule Renault, waarin hij de afgelopen twee seizoenen in actie kwam, zowel in de Northern European Cup als in de Eurocup.
 
In de weken die volgen na de selectie worden er na zorgvuldige analyse van alle data twee coureurs uitgekozen, die als officiële Porsche-Junior-rijders mogen deelnemen aan de Duitse Porsche Carrera Cup 2013. Porsche zorgt daarbij voor een groot deel van het budget, waarbij de rijders aan de hand van diverse criteria vanuit Porsche Motorsport zelf hun team mogen uitkiezen. Naast de financiële ondersteuning zorgt Porsche ook voor een ervaren coach die de junioren zowel op als naast de baan begeleidt. Ook fitnesstests met constant aangepaste trainingsprogramma’s, mediatrainingen, technische seminars en sponsoractiviteiten maken deel uit van het programma.
 
Het lopende project werd in eerste instantie opgezet voor de duur van vier jaar. Afgelopen seizoen waren de Deen Michael Christensen en de Oostenrijker Klaus Bachler de eerste twee Porsche Junior-coureurs. Porsche ondersteunt jonge talenten in de autosport al sinds 1997. Zo komen de huidige Porsche-fabrieksrijders Timo Bernhard, Marc Lieb, Patrick Long en Marco Holzer allemaal uit een vroeger Porsche-Juniorproject voort. Ook andere succesvolle coureurs als Dirk Müller, Lucas Luhr en Mike Rockenfeller waren vroeger ooit Porsche-Junior.

Tekst: Porsche

18012310
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2832
5440
21480
17950191
39782
143848
18012310

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven