K2 Content

Opnieuw werd Jaap van Lagen ingehuurd voor een race in de Porsche Carrera Cup en net als bij een gastoptreden in mei beloonde de snelle Edenaar zijn gelegenheidsteam met een podiumfinish. In de #33 Tece-MRS Porsche 911 snelde de beroepscoureur op de Nürburgring naar een knappe tweede plaats.

Vanaf het eerste moment beloonde Jaap van Lagen het Duitse Molitor Racing Systems voor het geschonken vertrouwen: in de eerste -kletsnatte - vrije training zette hij de geelwitte Porsche meteen bovenaan, in tweede oefensessie gevolgd door een vierde tijd.

In de kwalificatie voor de eerste race trok de Porsche professional de bloedsnelle lijn door met een imponerende tweede tijd op de baan van 3,629 km. En dat ondanks een defecte accu. “Ik ben door het oog van de naald gekropen. Bij het oprijden van de baan sloeg de auto af en doofden alle lampjes het dashboard. Ik wist dat ik één kans had door de koppeling abrupt op te laten komen. Gelukkig sloeg de motor aan en kon ik m’n ronden maken.”

In de opvolgende kwalificatie voor de zondagse wedstrijd, brak het technische probleem de coureur wel op. De Porsche startte pas na veel kunst- en vliegwerk, waardoor Jaap baantijd te kort kwam en niet het maximale uit de banden kon halen. “Er zat veel meer in dan P10. Toch ben ik absoluut tevreden, want ik had ook twee keer laatste kunnen staan.”

De eerste wedstrijd werd kort na de start ontsiert door een mega crash waarbij zeven Porsches waren betrokken. Na het opruimen van de brokstukken volgde een herstart voor een race over de resterende tijd: 15 minuten. Jaap van Lagen reed onbedreigd naar de tweede plaats en herhaalde de stunt van zijn eerste gastoptreden. “Super om in de eerste race voor een nieuw team meteen op het podium te staan.” Bovenop de tweede plaats klokte Jaap ook nog eens de snelste raceronde.

In de lange race op zondag leek Jaap van Lagen op weg naar een vierde plaats, totdat een losgelopen schroefje in de slotfase voor problemen zorgde. Gestart vanaf de negende plaats rukte de Edenaar in vier bochten op naar de vijfde plaats, kreeg vervolgens de vierde plaats in de schoot geworpen en leek hard op weg om dit resultaat te verzilveren. “Gaandeweg de race begon de auto steeds slechter te schakelen.”

In de 18e van 23 ronden weigerde de Porsche bij het opkomen van het rechte stuk op te schakelen, waardoor Jaap 4 concurrenten voorbij zag steken. “Ik dacht de versnellingsbak kapot ging, maar toen ik goed keek zag ik het euvel. De flipper om te schakelen achter het stuur hing scheef. In de resterende ronden heb de flipper met mijn hand recht weten te houden, zodat ik kon schakelen.”

Na de wedstrijd kreeg een concurrent een tijdstraf, waarna Jaap doorschoof van de achtste naar de zevende plaats. Zo eindigde het gastoptreden voor Tece-MRS net zo bijzonder als het begon. “Ik heb alles eruit gehaald wat erin zat. Gezien de problemen met de auto hadden we ook met lege handen kunnen staan”, analyseerde Jaap van Lagen nuchter.

Jaap van Lagen wordt gesteund door: Joalpe.eu, Polskamp Meat Industrie, Ciass Ede BV en Febo.

PR

19182315
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2007
6691
8698
19120996
132835
225513
19182315

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven