K2 Content

Met de ervaringen van de Mobil 1 Porsche Supercup races vorige week op Bahrein nog vers in het geheugen, debuteerde Tim Buijs dit weekend ook in de Porsche Carrera Cup op de Hockenheimring (Duitsland). Na een ijzersterke start in de race wist de inwoner uit Nijmegen op te klimmen naar een tijdelijke zestiende stek, maar een vermeende ‘drive-through-penalty’ gooide bij Buijs roet in het eten. Hij moest na 18 ronden uiteindelijk genoegen nemen met plaats 24. Over twee weken wacht de 22-jarige coureur een nieuwe uitdaging met de Mobil 1 Porsche Supercup race in Barcelona (Spanje) op het programma.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIE:
Doordat Jeroen Bleekemolen voor Team Netherlands A1-GP verplichtingen had op Shanghai (China), mocht Buijs zijn stoeltje bij Mamorow Racing innemen. Op een droge baan waar het lichtjes regende, begon Buijs met slicks aan de eerste vrije training. Nadat hij de limieten van het 4.574 meter lange circuit had opgezocht, eindigde hij op de 26e plaats. De tweede vrije training op vrijdagmiddag werd daarentegen in de stromende regen afgewerkt. De Nederlander voelde zich echter als een vis in het water en wist in de verschillende secties snelle tijden op de chrono’s te zetten. Met een plek in het middenveld ging hij met vertrouwen de kwalificaties in. Buijs ging voor een snelle tijd, maar wist op een droge baan niet de piek uit zijn nieuwe banden te halen. Hij zag zichzelf terug op P28.

RACE 01:
Toen de startlichten op zondagmorgen werden gedoofd, kwam Buijs met een gloednieuw setje banden uitstekend uit de startblokken. Na de eerste bocht had hij reeds vier rijders gepasseerd en klom na de tweede bocht nog eens twee posities op. Buijs kwam na de openingsronde als 21e door. De rookie wist de stijgende lijn in de race goed door te trekken en werkte zich op naar de zestiende plek. Hij probeerde samen met het groepje Mike Verschuur en Marco Holzer verder naar voren te komen, totdat het drietal plotseling een ‘drive-through-penalty’ kreeg uitgereikt. Buijs en zijn naaste concurrenten werden bestraft, doordat ze tijdens een gele vlagsituatie een snellere tijd zouden hebben neergezet. Buijs viel door de straf terug naar de achterveld en moest de race weer opnieuw aanvangen. De student (Business Studies) eindigde de achttien ronden tellende race uiteindelijk op plaats 24.

TIM BUIJS: “Jammer van die ‘drive-through-penalty’ in de race, want anders had ik makkelijk in de punten kunnen finishen. Ik had een wereldstart en wist in de openingsfase veel rijders te passeren. Ik had als veertiende kunnen eindigen, totdat die straf roet in het eten gooide. Het is onbegrijpelijk dat die ‘drive-through-penalty’ werd uitgedeeld. Het is heel normaal dat je na een aantal ronden snellere rondetijden rijdt, in plaats van bij de start van de race, ook in het geval van een gele vlagsituatie. Desondanks heb ik na de vrije trainingen in de regen en een lastige kwalificatie op droog, in de race de stijgende lijn weer weten door te trekken. Deze Porsche blijft momenteel nog moeilijk om mee te rijden. Met de stalen remmen van de Porsche in de Carrera Cup krijg ik wel makkelijker het gevoel om hard te remmen, dan met de keramische remmen in de Porsche Supercup. Ik zal ook de derde race op Mugello (4 mei, Italië) in de Porsche Carrera Cup bij Mamorow Racing voor mijn rekening nemen. Ik ga me nu eerst toewerken naar de volgende Mobil 1 Porsche Supercup op Barcelona. Ik hoop daar weer veel nieuwe ervaringen op te doen!”

Tekst: InsightF1

18011825
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2347
5440
20995
17950191
39297
143848
18011825

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven