Tijdens de zevende ronde van de Porsche Carrera Cup op het circuit van Nürburgring (Duitsland) toonde Tim Buijs vanmiddag zijn vechtlust. Komende vanaf de twintigste startpositie wist hij in recordtempo veel tegenstanders te verschalken. Ondanks een touche en een spin eindigde de inwoner uit Nijmegen de 23 ronden tellende race uiteindelijk op de vijftiende plaats en voegde hij opnieuw twee punten aan zijn totaal toe. In de tussenstand om het kampioenschap bezet Buijs momenteel de 25e positie met zeven punten.

Het raceweekend werd zoals gebruikelijk gehouden in het voorprogramma van de populaire Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Op vrijdag vonden op de 3,629 meter lange baan twee vrije trainingen plaats. Voor de 22-jarige coureur opnieuw een uitdaging om in recordtempo het circuit met de Porsche te leren kennen. In de eerste training van dertig minuten zat de Eichin Racing-coureur er met oude banden bijzonder goed bij. Met een tijd van 1:33.198 eindigde de Nederlander op een keurige twaalfde plaats en behaalde daarmee zijn beste resultaat van het seizoen. Hij was slechts zes tienden verwijderd van de snelste deelnemer. Ook in de beginfase van de tweede training ging het goed. Pas toen Buijs zijn oude banden inruilde voor een nieuw setje rubber, moest hij terrein prijsgeven. Met een tijd van 1:33.388 belandde Buijs teleurgesteld op plaats 27. Na bestudering van de data en veelvuldig overleg met zijn team, trok hij het strijdplan voor de beslissende kwalificatie. Buijs benutte op zaterdag beide sets nieuwe banden in de belangrijke tijdtraining, maar kwam een fractie te kort om zich daadwerkelijk te kunnen meten met de rijders in de top vijftien. Ondanks dat hij zich flink wist te verbeteren, moest hij genoegen nemen met de twintigste plaats. 
 
Bijna traditiegetrouw kwam Buijs op zondagmiddag goed uit de startblokken. Hij wist in de eerste twee bochten maar liefst vier rijders te passeren en probeerde zich daarna snel verder op te werken naar voren. Na de derde bocht werd hij echter linksvoor geraakt en moest niet veel later alle zeilen bijzetten om de gespinde Chris Mamerow te ontwijken. Hij kwam ternauwernood voorbij de Duitser maar raakte hem lichtjes rechtsachter. Door de touche in de rommelige openingsfase moest Buijs zijn gewonnen posities weer prijsgeven en kwam als twintigste door. De rijder met startnummer 16 gaf zich niet zomaar gewonnen en wist opnieuw op te klimmen naar plaats zestien. Na zeven verreden ronden spinde Buijs echter van de baan, waardoor hij terugviel naar een plaats in het middenveld. Ondanks dat het beste van zijn banden er inmiddels af was, wist hij nog twee rijders te verschalken. Met constante rondetijden wist Buijs in de slotfase een gat van acht seconden op zijn directe voorliggers te dichten, maar de tijd was reeds verstreken om deze nog te passeren. Buijs wist zijn ‘Snowplanet’ Porsche uiteindelijk naar een bevredigende vijftiende plaats over de streep te brengen.

Tim Buijs: “Ik ben tevreden over het weekend. Voor de zesde achtereenvolgende keer ben ik in de punten gefinisht en dat leverde me in totaal 25 punten op. Ik baal wel van de touche in de openingsronde, want daardoor verloor ik veel posities. Ik dacht eigenlijk dat mijn radiator lek was, maar kon gelukkig mijn weg vervolgen. Ook de spin later in de race was onnodig, want anders had er veel meer ingezeten. Net als in de Mobil 1 Porsche Supercup race vorige week op Hockenheim, waar ik me keurig als zeventiende kwalificeerde en ondanks een touche, me toch wist op te werken naar de negentiende plaats, geeft ontzettend veel vertrouwen voor de toekomst. Op naar de volgende race op Hungaroring (01 -03 augustus aanstaande)!”

Tekst: InsightF1
www.timbuijs.com

9475551
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
8844
9672
49922
9360657
199252
158014
9475551

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven