K2 Content

Jaap van Lagen kreeg helemaal niets cadeau tijdens de voorlaatste ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup op het GP-circuit van de Hockenheimring. De combinatie van ervaring en fanatisme resulteerde in twee keer een vierde plaats voor de coureur van Förch Racing. “Een heerlijk weekeinde!”


 
Het niveau in de Duitse Carrera Cup is dit seizoen ongekend hoog met minimaal 15 rijders die vrijwel niet voor elkaar onder doen. “Je moet echt op de limiet rijden wil je voorin meedoen”, benadrukt de 42-jarige routinier uit Ede. En dat lukte uitstekend tijdens de 7eronde van het kampioenschap, aangezien Jaap twee keer een vierde tijd klokte. “Vooral mijn eerste snelle ronde was een lekkere. Bijna perfect op een minuscuul foutje na.”
 
In de blauw-oranje Porsche van Förch Racing trok Jaap de lijn door in beide races, die in alle gevallen werden gekenmerkt door veel crashes en dus safety car situaties. In de zaterdagse race behield de Edenaar bij de start zijn vierde plek zonder veel drama. Na de eerste safety car situatie kwam collega Nederlander Larry ten Voorde langszij.
 
Fraaie uitremactie
Drie ronden voor het einde toonde Jaap zijn vakmanschap met een zeer fraaie uitremactie in bocht 3. “Larry maakte een klein foutje bij het uitkomen van de tweede bocht en zo had ik het momentum om ernaast te komen aan de goede kant.” Het illustreert ook de toewijding van Förch Racing, vindt de coureur. “Het team monteert ieder weekeinde verse remmen. Alleen dan lukt zoiets.” Een respectabele vierde plaats vormde de beloning.
 
Opperste concentratie bleek ook vereist in de zondagse hoofdrace. Jaap behield opnieuw zijn positie bij de staande start, maar hij werd net als de andere rijders, weer geconfronteerd met drie herstarts achter de safety car. Na de eerste van drie stoken Larry ten Voorde en Luxemburger Dylan Pereira voorbij, maar dat was van korte duur. In een fraai staaltje ‘twee vechten om één been en de derde gaat er mee heen’ zag Jaap hoe de jonge honden elkaar raakten en hij de vierde plaats weer kon heroveren.

Maximaal haalbare
Halverwege de wedstrijd dook Jaap in de achterspoiler van regerend kampioen Michael Ammermüller, maar de Nederlander in Poolse dienst besloot geen overmatige risico’s te nemen voor een podiumplek. “De top 3 is net een tandje te sterk. Ook vandaag is een vierde plaats het maximaal haalbare. En daar ben ik trouwens heel blij mee.”
 
Met nog één ronde te gaan staat Jaap van Lagen vijfde in de tussenstand als beste rijder van Förch Racing. “De kans is heel groot dat ik voor volgend jaar bijteken. Ik heb het erg naar m’n zin bij Robert Lukas en zijn team.” Over twee weken wordt op de Sachsenring de finale verreden.

PR

18012340
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2862
5440
21510
17950191
39812
143848
18012340

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven