Twee dagen zou Junior Strous gaan testen op het circuit van Sebring, maar door 'Tornado warnings' kon er maar een dag gereden worden. Ter voorbereiding op het komende Indy Lights seizoen reed Strous daarom allen op maandag een groot aantal testronden.


Strous reed op Sebring eerst een aantal verkenningsronden, de snelheden gingen daarna snel omhoog en wist hij zijn tijden telkens verder aan te scherpen. Aan het eind van de ochtend werd besloten de koppelingsplaten te vervangen en werd ook de versnelling bak verhouding verbeterd. Junior Strous reed constante rondetijden rond de 57.1 sec. en hij nestelde zich daarbij in de top drie van het aanwezige deelnemersveld. Er werd gereden op oude banden.


“Wat een geweldige auto is dit; veel bruter dan de Atlantic auto van vorig jaar. Ik was bovendien snel aan het weggedrag van de Indy Lights bolide gewend. Ik heb veel racekilometers kunnen maken, ruim 140 ronden. Het doel van deze test was uitsluitend om de auto te leren kennen, zowel het specifiek weggedrag als het realiseren en begrijpen van allerlei afstel mogelijkheden. Ondanks dat het bijzonder warm was, ging het echt goed. Ik heb een top auto voor de komende drie stratenraces, (2x St Petersburg en 1x Long Beach). Qua rondetijden zat ik constant in de top drie. Het ging er maandag niet om een ronderecord op deze hobbelige korte testbaan van Sebring te rijden, maar om het vergaren van kennis en ervaring en dat is bijzonder goed gelukt. Ik voel me helemaal thuis in de auto, ik ben klaar voor de races komend weekend hier in zonnig Florida," aldus een enthousiaste Junior Strous.


Ook teammanager Paul Diatlovich was zeer tevreden. "Junior was zeer snel en heeft veel geleerd over de auto. We hebben met het team ook uitvoerige briefings gehad en we hebben Junior veel kunnen uitleggen over het Indy Lights racen. Junior pakt de zaken erg voortvarend aan. Hij is bijna een beetje te agressief, maar dat is ook wel weer een voordeel, “This kid is a real Gasser” verklaarde de goedlachse teammanager.

De wagen zal nu door het Winners Circle Group team compleet race klaar gemaakt worden voor het komend weekend , Junior Strous gaat relaxen en zich mentaal voorbereiden aan de Zuidwest kust van Florida, voor de komende Indy Lights seizoenstart in St Petersburg aanstaand weekend.

9912749
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4561
3296
27610
9854222
68148
147943
9912749

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven