Junior Strous heeft zijn debuut in de Firestone Indy Lights serie op het stratencircuit van St. Petersburg beklonken met twee prachtige overwinningen. Door polesitter JR Hillebrand halverwege de race op magistrale wijze te passeren, wist de Nederlander zich naar een briljante eerste overwinning te rijden. Met de hierbij behorende 100 punten met beide overwinningen neemt Junior Strous direct de leiding in het kampioenschap.Bij de start van de eerste race kwam de van de tweede plaats vertrokken Strous niet goed weg en kwam op het vuile gedeelte van de baan waardoor hij twee plaatsen verloor. Hierdoor moest hij de jacht openen naar Sebastian Saavedra die hij al snel wist te verschalken omdat Saavedra met technische problemen uitviel. Snel wist Strous James Davison in te halen om vervolgens de tweede plaats in handen te nemen.


Na een neutralisatie verloor de aan de leiding gaande JR Hillebrand meters en wist Strous op brutale wijze zijn wagen naast die van Hillebrand te zetten en de leiding over te nemen om die gedurende de race ook niet meer uit handen te geven. "Mijn technische baas Paul Diatlovich was zichtbaar ontroerd, mooi om zo’n stoere redneck in bijna tranen te zien. Zijn team heeft dit echt verdiend. Ik heb iedereen en mijzelf een mooie legendarische racedag bezorgd,” aldus een overgelukkige Strous na zijn eerste overwinning.

Bij de start van de tweede race moest Strous wederom een plek prijsgeven aan JR Hildebrand maar de Amerikaan ging te snel op het gas waardoor hij de gewonnen positie tijdens de safetycar situatie weer terug moest geven. Niet veel later moest Strous toch toegeven en verloor de gewonnen plaats weer aan Hildebrand. Toch was het Strous die Hildebrand weer terug kon pakken en Ana Beatriz zorgde voor een aanrijding met Hildebrand dat Strous hier geen hinder meer van zou ondervinden.

In de tussentijd wist Strous dichterbij te komen aan Saavedra die aan de leiding van de wedstrijd ging. De Colombiaan kon de druk van de Nederlander niet aan en zo kon de coureur van Winners Circle Group de tweede overwinning dit weekend op zijn naam laten schrijven. “Werkelijk ongelooflijk dat ik in mijn debuut raceweekend meteen beide races wist te winnen! Dit had niemand natuurlijk verwacht. De auto was beide dagen perfect. Ik moest erop vertrouwen dat alles technisch in orde was na de race van gisteren. In tegenstelling tot het racen in Europa was er geen warming-up sessie, alleen de opwarmronde voor de race. De auto voelde echter direct goed aan. In de eindfase van de race kon ik Saavedra passeren nadat ik hem flink onder druk had gezet. Ik ben nu riant leider in het kampioenschap en ik heb een visitekaart van twee bij twee meter afgegeven aan de mensen van de Indycar. In de volgende race op Long Beach, die 19 april op de kalender staat,  ben ik er zeker weer voorin bij!”

Foto's: PR

 

9912651
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4463
3296
27512
9854222
68050
147943
9912651

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven