Junior Strous heeft zijn tweede oval race in het Amerikaanse Firestone Indy Lights kampioenschap op de beruchte Indianapolis Speedway met een keurige tiende plaats afgesloten. In een enerverende wedstrijd die het meer dan 100 duizendvoudige publiek op de banken bracht, werden roekeloze acties van andere deelnemers bruut afgestraft door de meedogenloze betonnen muur. De inwoner uit Wassenaar hield het hoofd koel en wist heelhuids de finish te bereiken en eindigde na een uur racen op de tiende plaats. Met deze prestatie pakte hij twintig kostbare punten en staat nog steeds op een kansrijke vierde positie in het Firestone Indy Lights kampioenschap.

De Nederlander reed in het voorprogramma van de 93e editie van de Indianapolis 500 met verstand en vooral veel geduld. Het advies: “Rustig blijven, het is een lange race en zorgen dat je heelhuids aankomt” van tweevoudig Indy 500 winnaar Arie Luyendyk werd  keurig opgevolgd. Strous vertrok van de veertiende positie en wist gedurende de race een aantal directe concurrenten in het kampioenschap knap achter zich te houden. Door de talloze crashes waarbij minstens zes auto’s naar de schroothoop werden verwezen, lag de baan bezaaid met messcherpe (debris) carbondelen. Strous wist een aantal rondvliegende delen handig te ontwijken, maar liep toch een lekke linker achterband op. Tijdens één van de caution periodes zocht Junior Strous de pits op en kreeg twee nieuwe achterbanden. Ondanks dat de Shell V-Power Knaus HTP coureur bij deze ongeplande pitstop veel tijd verloor, werkte hij zich op naar de tiende positie aan de finish.

“Ik had vandaag absoluut geen winnende auto. De wagen gleed alle kanten op en een paar keer ging ik bijna de muur in. Het was wel weer een enorme ervaring. Er waren vanochtend al meer dan 150 duizend toeschouwers op het circuit. Wat een gekte overal! Ik moest mij bijna gaan verschuilen voor handtekeningen jagers en allerlei racefans die met mij op de foto wilden, haha! Ik reed een geduldige race en wachtte rustig op de dingen die zouden komen. Zoals altijd op de ovals werd het weer een ware slijtageslag. Ik kon mij absoluut geen grote schade permitteren, want aanstaande weekend rijden wij alweer de volgende oval race op de Milwaukee Mile. Ik reed bijna tien ronden met een langzaam leeglopende achterband band. De auto gleed alle kanten op. Tijdens een caution periode ging ik naar de pits voor twee nieuwe achterbanden. De monteurs deden de wissel zeer goed. In het Indy Lights racen zijn er normaal geen supersnelle pitstops, dus mijn mannen waren dat niet echt gewend. Ik verloor wat posities maar kon de race daarna toch als tiende afsluiten. Gezien alle omstandigheden een goed resultaat waar ik blij mee ben,” aldus Junior Strous.

1 Wade Cunningham - Lucas Oil/Sam Schmidt Motorsports
2 J.R. Hildebrand - ARPRO
3 Mario Romancini - Revita/Win Brazil/Allied
4 Jay Howard - Palm Beach International Raceway
5 Sebastian Saavedra - Automatic Fire Sprinklers, Inc.
6 James Davison - Vision Racing
7 Daniel Herrington - LeBleu/Bryan Herta Autosport
8 Jesse Mason - Guthrie Meyer Racing
9 Pablo Donoso - Genoa
10 Junior Strous - Shell V-Power Knaus HTP
11 Brandon Wagner - Davey Hamilton/Kingdom Racing
12 Jonathan Summerton - Andersen/Allied Interior Products/Lafarge
13 Charlie Kimball - Palm Beach International Raceway
14 Mike Potekhen - Alliance Motorsports
15 Andrew Prendeville - TMR-Xtreme Coil Drilling
16 James Hinchcliffe - Hinchtown/Sam Schmidt Motorsports
17 Ana Beatriz - Healthy Choice/Sam Schmidt Motorsports
18 Gustavo Yacaman - Crepes & Waffles/Tuvacol/SSM
19 Ali Jackson - Andersen/Moyvalley Golf & Hotel Resort
20 Rodrigo Barbosa - ELFF Racing Team
21 Pippa Mann - Panther Racing
22 Martin Plowman - Panther Racing

9822727
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1713
3370
26702
9746864
126069
129535
9822727

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven