Tijdens de Atlantic Championschip race die verreden werd op het circuit van Laguna Seca kende het Condor Motorsport Team Holland met Junior Strous en Dominick Muermans een mooi weekend. James Hinchcliffe vertrok van pole en wist voor het Forsythe/Pettit Racing de race op zijn naam te schrijven. Hinchcliffe raakte in gevecht met Carl Skerlong waarbij hij aan het langste eind trok en de overwinning op zijn naam wist te schrijven. Junior Strous wist met een derde plaats het podium te completeren. Dominick Muermans eindigde de race op een mooie vijfde positie.

 Strous begon de race als vierde maar door problemen met een haperende koppeling had hij een slechte start en verloor twee plaatsen. Daarna begon de race naar een plaats hoger in het veld en door een aantal mooie inhaalacties en twee gele vlag situaties wist hij 10 minuten voor het einde op te klimmen naar de vierde positie. Na enige druk op zijn voorganger wist hij de derde plaats voor zich op te eisen. 

“Ik ben erg blij met mijn derde plaats. Na mijn mindere start in de race kwam ik sterk terug en wist alsnog op het podium te eindigen. De auto was super en als team hebben we goed samengewerkt. Ik was dit weekend in de beide vrije trainingen en de warming-up telkens de snelste, maar wist het in de belangrijke kwalificaties nog niet af te maken. Ik hoop de stijgende lijn in de komende Atlantic race op Mont-Tremblant goed door te kunnen trekken,” gaf Strous als commentaar na de race.

Dominick Muermans startte de race als elfde en tijdens de start waarbij hij, in het gedrang van het deelnemersveld richting de muur werd geduwd, twee plaatsen verloor. Maar Muermans wist te profiteren van gevechten die voor hem werden uitgevochten en met een paar prachtige inhaalacties reed hij naar een zesde plaats. Halverwege de race werd Muermans geraakt door Jonathan Bomarito waarbij zijn linkervoorband beschadigd raakte. Maar met een knap staaltje rijkunst wist Muermans zijn wagen op de baan te houden en eindigde hij de race op een mooie vijfde positie.

“Een vijfde plaats is mijn beste finish tot nu toe. De snelheid zat er gedurende het gehele weekend continu in en wist dit om te zetten in een goed resultaat. Ik heb geluk gehad dat de band na de touche met Bomarito niet ging klappen, want de scheur in mijn linker voorband werd steeds groter. Het goede resultaat geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen,” aldus Muermans.

9923264
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1086
3082
10322
9885139
78663
147943
9923264

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven