Op Twitter wist Junior Strous vanochtend al vroeg te melden dat hij het afgelopen weekend een fraai contract heeft weten te tekenen voor het komende raceseizoen 2010 in de Amerikaanse Firestone Indy Lights Series. De onderhandelingen in Indianapolis met diverse teams duurden bijna een complete week. Na zorgvuldige afwegingen van een aantal goede aanbiedingen werd gekozen voor het Team Moore Racing van eigenaren Mark Moore en Tom Wood. Mark Moore heeft al veel kampioenschappen en races gewonnen met onder andere CART teams als Pac-West. Doorslaggevend tijdens de onderhandelingen was ook het feit dat het bedrijf van Tom Wood olieboringen verricht voor Shell, één van de jarenlange trouwe sponsors van Junior Strous.

Strous geldt als een ervaren coureur die al op jonge leeftijd veel successen behaalde in de tweeliter Formule Renault. Zo won Strous de titel in het Amerikaanse Winterkampioenschap ‘Fran-am’ met Mr Glow Motorsport en werd hij in 2004 Benelux Formule Renault 2000 Kampioen. Een jaar later werd hij vicekampioen in het Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioenschap en stond hij een aantal keren op het podium in de Eurocup. Hij won tevens met AR Motorsport de Britse Formule Renault 2.0 Winterseries. In 2007 maakte hij de overstap naar de Atlantics Series, maar door een hevige polsblessure die hem het hele jaar parten speelde, kwam hij bij het team van Condor Motorsports niet aan de gewenste resultaten. Ook in 2008 reed Strous bij Condor Motorsports in de Atlantic Series. Junior Strous won een race en behaalde diverse podiums. Een jaar later stapte hij over naar de Firestone Indy Lights Series en won prompt de eerste twee races op het stratencircuit van St. Petersburg.

“Het is geweldig wat er de afgelopen week is gebeurd, Mijn twee overwinningen vorig jaar in de openingsraces van de Firestone Indy Lights Series in St.Petersburg zijn niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de jaarlijkse Indy rijders en team meeting op 12 januari jongstleden op de Indianapolis Motor Speedway werd ik door allerlei mensen zeer respectvol benaderd en men was erg blij dat ik weer terug was op de Brickyard. Wij waren met drie top teams uit de Firestone Indy Lights Series in onderhandeling en samen met mijn management Winners Circle Group hebben we na lang onderhandelen besloten voor het TMR te gaan rijden. Bij dit uiterst professionele team waar alles tot in de puntjes is georganiseerd wilde men mij dolgraag hebben. Ik krijg er een reserve auto en veel testdagen. Teameigenaar Tom Wood kon mede dankzij de input van mijn sponsor Shell deze deal niet laten lopen. Er zullen hierdoor unieke business to business situaties voor hem ontstaan. Belangrijk is dat de financiën goed zijn geregeld in deze moeilijke tijd en dat ik mij volledig op het racen kan gaan concentreren. Het  team en ik gaan volle kracht voor overwinningen en het Firestone Indy Lights Series kampioenschap 2010”, verteld een enthousiaste Junior Strous.

Junior Strous vertrekt eind januari 2010 weer naar Indianapolis voor een seatfitting en begin februari wordt er getest in Florida op het circuit van Sebring en Homestead. De eerste races worden verreden in het weekend van 28 maart 2010. Daar start het Firestone Indy Lights Series seizoen in St. Petersburg Florida.

Meer informatie zeer binnenkort op de nieuw website van Junior Strous

9822636
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1622
3370
26611
9746864
125978
129535
9822636

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven