In de workshop van het HVM Racing team aan de Gasoline Alley (Indianapolis, USA) zijn de contracten met de Nederlandse autocoureur Junior Strous getekend. De inwoner uit Wassenaar tekende een maand geleden aanvankelijk een contract bij een ander team, maar kon hij zich door middel van een opgenomen clausule vrijmaken voor het beroemde HVM Racing team.

 
Junior Strous zal uitkomen in de Firestone Indy Lights Series, de spectaculaire opstapklasse naar de grote Indycar Series. Met HVM Racing zijn er tevens contractuele afspraken gemaakt voor het testen en het rijden in de Izod Indycar Series, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Strous geldt als een ervaren coureur die al op jonge leeftijd veel successen behaalde in de tweeliter Formule Renault. Zo won de Wassenaarder de titel in het Amerikaanse Winterkampioenschap ‘Fran-am’ met Mr Glow Motorsport en werd hij in 2004 Benelux Formule Renault 2000 Kampioen. Een jaar later werd Strous vicekampioen in het Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioenschap en stond hij een aantal keren op het podium in de Eurocup.

Hij won tevens met AR Motorsport de Britse Formule Renault 2.0 Winterseries. In 2007 maakte hij de overstap naar de Atlantics Series, maar door een hevige polsblessure die hem het hele jaar parten speelde, kwam hij bij het team van Condor Motorsports niet aan de gewenste resultaten. Ook in 2008 reed Strous bij Condor Motorsports in de Atlantic Series. Junior Strous won een race en behaalde diverse podiums. Een jaar later stapte hij over naar de Firestone Indy Lights Series en won prompt de eerste twee races op het stratencircuit van St. Petersburg.

Keith Wiggins (CEO HVM Racing) is blij met de komst van Strous “Met de komst van Junior Strous hebben we een snelle en winnende coureur naar HVM Racing gehaald, daar ben ik erg blij mee. Ik volg Junior al een tijdje en zag hem op overtuigende wijze vorig jaar races winnen. Het is dus wel degelijk waarheid dat alle Indycar teambazen jong talent in de gaten houden. Wij gaan Junior hier bij HVM Racing klaarstomen voor het grote Indycar werk. Wij hebben met HVM Racing een rijke traditie met Nederlandse coureurs en wij gaan die traditie hoog houden.”

Etienne Marijnissen (CEO Car Channel) “De Izod Indycar Racing Series heeft een grote schare fans in Europa. Met Junior Strous ontstaat er een ‘win win’ situatie voor alle betrokken partijen, zoals de coureurs, sponsors, HVM, de IZod Indycar Series en Car Channel. Echter degene die het meest zullen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen zijn de Europese kijkers van de Indycar Series. Zij zullen door de uitzendingen van Car Channel meer over de Indycar Series te weten komen. Wij zullen Junior zowel op de baan als achter de schermen gaan volgen. Het wordt een uitdagend autosportseizoen op het allerhoogste niveau!”

En natuurlijk ook nog even Junior Strous aan het woord“Als je beter kunt moet je dat altijd meteen doen heb ik geleerd in mijn autosportcarrière. Ik kon een lucratieve transfer maken naar HVM Racing. Ik ga in principe alle races rijden in het Firestone Indy Lights 2010 seizoen. Daarnaast ga ik ook testen met de grote Indycar en mij grondig voorbereiden op de races in deze klasse. Als het niet ten koste gaat van mijn Indy Lights prestaties, kan ik snel switchen naar de Izod Indy Car Serie. HVM Racing gaat mij daarbij ondersteunen. HVM Racing heeft altijd goede contacten onderhouden met het Nederlandse bedrijfsleven en met Nederlandse autocoureurs. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om de benodigde budgetten voor een Indycar carrière te vinden. Ik vertrouw erop dat het gaat lukken, want ik heb al jaren een aantal zeer trouwe en enthousiaste sponsors die mij helpen.”

Voor Junior Strous breken momenteel drukke tijden aan. Hij zal uitvoerig gaan testen met de Indy Lights voordat hij 28 maart aanstaande aan de start zal verschijnen van de openingsraces die plaats zullen vinden op het stratencircuit van St. Petersburg te Florida.
9825680
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
793
3873
29655
9746864
129022
129535
9825680

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven