Meindert van Buuren Jr (20) keert met één punt terug van het World Series by Renault-weekend op Spa-Francorchamps. Toch ziet de Formule Renault 3.5-coureur dat niet als een lichtpuntje: hij is teleurgesteld over het verloop van de twee races waarvoor veel Nederlandse fans naar België waren gekomen. Helaas stapelde de tegenslag zich op, waardoor Van Buuren werd gedwongen tot twee inhaalwedstrijden vanuit het achterveld.

Meindert van Buuren Jr. heeft op de Hungaroring zijn beste resultaat van het seizoen behaald. Op zondag kwalificeerde zich als zesde voor de tweede Formule Renault 3.5-race van dit weekend, om in de race als vijfde te finishen. Van Buuren kon daarmee eindelijk laten zien waartoe hij in de hoofdklasse van de World Series by Renault in staat is.

Meindert van Buuren Jr. heeft zijn beste resultaat in de Formule Renault 3.5 geëvenaard door in de tweede race van het World Series by Renault-weekend op Spa negende te worden. Daarmee scoorde hij opnieuw punten voor het kampioenschap. Ook mocht hij voor het eerst op het debutantenpodium verschijnen. Van Buuren liep een dag eerder nog punten mis: hij lag achtste toen hij vanwege een remprobleem in aanraking kwam met Pietro Fantin en buiten de top-tien viel.

Meindert van Buuren Jr  heeft niet het potentieel kunnen waarmaken dat zijn team Pons Racing afgelopen weekend op de Nürburgring liet zien. In beide Formule Renault 3.5-races van de World Series by Renault had er meer ingezeten. Een strijdbare race op zaterdag leverde geen punten op vanwege een tegenvallende kwalificatie. Vervolgens werd op zondag zijn megastart in de tweede race al in de openingsronde tenietgedaan: Van Buuren reed in de toptien toen hij onvrijwillig betrokken raakte bij een carambole tussen vier auto’s.

Opnieuw scoorde Chris van der Drift belangrijke punten voor het kampioenschap van de World Series Formule Renault 3.5. Op het Italiaanse circuit Monza slipstreamde de 25-jarige Nieuw-Zeelandse Nederlander naar een vierde en zesde plaats. “De auto voelde erg goed en de samenwerking met het team verloopt voorspoedig”, lichtte Van der Drift toe.

6756481
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4778
4686
32561
6690768
48971
219993
6756481

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven