Chris van der Drift heeft het laatste raceweekend van de World Series by Renault op Motorland niet met het gewenste resultaat kunnen beëindigen. Indicaties voor een geweldige afsluiting waren aanwezig nadat de 23-jarige Nederlandse Nieuw-Zeelander in de trainingsessie en kwalificatie tot de absolute top behoorde. Door benzinelekkage in de eerste wedstrijd en een mislukte pitstop in de tweede race, eindigde Van der Drift zijn pechjaar in mineur.

Hoewel het seizoen met een podiumplaats werd begonnen, bleek de pechduivel ieder weekend opnieuw op te duiken. Samen met teamgenoot en voormalig Formule 1-testrijder Adrian Valles droeg Van der Drift bij aan de ontwikkeling van de Formule Renault 3.5 bolides gerund door Epsilon Euskadi. Ieder evenement werd progressie geboekt en tijdens de laatste raceweekenden leek Van der Drift in staat om snelheid in succes om te zetten. Maar door technische tegenslag of incidenten waarbij de International Formula Master-kampioen van 2008 uit de race werd gereden, voorkwamen goede resultaten." Na een slecht jaar komt altijd weer een goed jaar",  klonk Chris van der Drift echter hoopvol.

Het weekend op het Spaanse circuit begon bemoedigend met een tweede trainingstijd, waarna ook in de kwalificatie een tweede tijd werd gerealiseerd. Ook tijdens de superpole-kwalificatie zat Van der Drift er goed bij en pakte hij een uitstekende tweede startplaats voor de afsluitende race op zondag." We waren eindelijk echt snel in de kwalificatie, en dat was hoopvol voor de races die volgden" , zei Chris.

De eerste race startte Van der Drift als zevende. Voor toeschouwers en op televisie zagen de gevechten er fraai uit, maar de rijder beleefde de wedstrijd compleet anders." Er lekte benzine in de cockpit en het zat op een gegeven moment overal. Ik kon bijna niets meer zien", zei Chris, die de wedstrijd als negende afsloot. Zondag brak de grote finale aan, maar het lukte Van der Drift niet om te schitteren. Het team besloot de rijder vroeg binnen te halen voor de verplichte pitstop, maar bij het wisselen van de banden ging het mis en verloor Chris twaalf seconden." Dit is heel erg jammer", zei Van der Drift." We reden zeer constant en er waren goede mogelijkheden. Het mocht helaas niet zo zijn doordat de pitstop mislukte. Een mooi resultaat glipte uit mijn vingers."

"Graag wil ik Epsilon Euskadi, mijn manager Gianni Bianchi en mijn kleine persoonlijke sponsors bedanken voor het mogelijk maken van dit raceseizoen", aldus Chris van der Drift die ondanks zijn geringe budget de afgelopen jaren meerdere successen heeft geboekt. 2009 is door omstandigheden niet volgens verwachting verlopen, maar er is goede hoop voor een succesvol 2010.

Chris bedankt zijn sponsors: Racing Pool, National Meats Ltd, BMW Ekris, Arai Helmet en Oakley.

9914388
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1446
4754
29249
9854222
69787
147943
9914388

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven