De deal om te racen in de World Series Formule Renault 3.5 kwam voor Chris van der Drift pas een week voor de seizoensopening in Spanje tot stand. Zonder voorbereidende tests beschouwde de 25-jarige Nieuw-Zeelandse Nederlander het eerste weekend dan ook als een test. In Spa-Francorhamps beloofde de smaakmaker uit Superleague Formula voor de prijzen te gaan. Van der Drift sloot de tweede wedstrijd uit deze ijzersterke competitie als derde af. “Dit was een fantastisch raceweekend waar we erg sterk zijn uitgekomen”, aldus de gedreven coureur.

 

Terwijl andere coureurs uit de competitie tot acht testdagen beschikten, startte Van der Drift het seizoen met geen enkele voorbereiding. Al tijdens het eerste raceweekend op Motorland Aragón maakte Van der Drift met sterke resultaten indruk op zijn team Mofaz Racing. Maar dat was slechts een opwarming voor Spa.

Sterke kwalificatie
Van der Drift begon zijn weekend waar hij was geëindigd in Spanje. Terwijl hij vocht voor een toptien positie in de eerste wedstrijd, was hij nog niet helemaal tevreden over de prestaties van de auto. Hij wist dat hij een ronde over het Belgische circuit sneller kon afleggen. In een poging om de auto beter te maken, werkte hij samen met zijn engineer.

In de tweede kwalificatiesessie voor race twee reed Van der Drift een briljante ronde dat hem een plaats op de tweede startrij opleverde. “We hadden iets gevonden waardoor we sneller door de bochten konden rijden en we waren erg snel op oude banden”, zegt Van der Drift die zich als vierde voor de race kwalificeerde. “Door de nieuwe setup was de auto veel constanter en stabieler, maar we mistten nog een beetje trekkracht van de motor bij het uitaccelereren van de bochten.”

Podium
Van der Drift bleef na de start op zijn plek en hield de rijders vooraan in het oog. Met snelle rondetijden en een goede pitstop schoof de coureur op naar de derde plaats, waar hij ook de race eindigde. “We hadden een probleem met de radio, dus ik maakte twee ronden later dan gepland mijn pitstop. Maar we kwamen er als derde uit.”

“Het was leuk om met het team te werken en vooral het moment dat ik samen met m’n engineer de auto sneller maakten. We zijn sterker uit het weekend gekomen en het was leuk om met de auto te rijden. Het team was erg tevreden over mijn resultaten, dus ik hoop dat ik kan blijven voor de volgende race”, zegt Van der Drift die in eerste instantie door het team was gevraagd om de eerste twee evenementen in actie te komen, met dank aan een sponsor uit Maleisië.”

Chris bedankt zijn team en sponsors die dit raceweekend mogelijk maakten. Hij wordt met trots ondersteund door: Stockholm Fashion, Vision Racer, Titan Meat, Alla Fonte, Wang Selamat, MIS Race Insurance en Giltrap Group.

PR

9914382
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1440
4754
29243
9854222
69781
147943
9914382

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven