Opnieuw scoorde Chris van der Drift belangrijke punten voor het kampioenschap van de World Series Formule Renault 3.5. Op het Italiaanse circuit Monza slipstreamde de 25-jarige Nieuw-Zeelandse Nederlander naar een vierde en zesde plaats. “De auto voelde erg goed en de samenwerking met het team verloopt voorspoedig”, lichtte Van der Drift toe.Van der Drift werd een week voor de start van het seizoen gevraagd om te racen voor het team Mofaz Racing. In eerste instantie ging het om de eerste twee evenementen, maar dankzij sterke resultaten – inclusief een podiumplaats op Spa-Francorchamps – wilde het team graag dat de snelle coureur bleef. Ook de volgende races in Monaco komt hij in actie.

Het circuit van Monza staat bekend om haar lange rechte stukken. Om tijdwinst te boeken vormt slipstreamen een belangrijk onderdeel van de kwalificatie. Voor de eerste race reed Van der Drift zich naar de achtste startplaats, terwijl hij zich als zestiende voor de tweede wedstrijd kwalificeerde. “Ik reed iets te vroeg naar buiten waardoor veel coureurs met hun opwarmronde begonnen terwijl ik mijn beste tijd moest neerzetten”, legt Van der Drift uit. Gedreven als altijd perste hij alles uit zijn wagen om tijdens de wedstrijden te scoren.

In de eerste race zette Van der Drift een achtste startplaats om in een vierde eindpositie. Inhaalacties en constante rondetijden brachten hem naar voren. Dat zelfde gold voor de tweede wedstrijd. Terwijl andere coureurs fouten maakten, bleef Van der Drift cool. “Bij de start reden een paar coureurs voor het doven van de lichten al weg. Ik bleef wachten en had een geweldige start”, vertelt de coureur die van plaats zestien vertrok. In de eerste ronde maakte hij veel goed en stootte door naar de toptien. Aan het einde van de wedstrijd vocht hij voor plaats zeven. “Ik maakte nog een mooie inhaalactie in de laatste ronde”, aldus Van der Drift die uiteindelijk na een straf van een tegenstander opschoof naar de zesde plaats.

Van der Drift was erg te spreken over de auto, alleen mistte hij topsnelheid. “Inhalen was soms lastig, terwijl dat op dit circuit door de slipstreammogelijkheden veel makkelijker hoort te zijn. De auto gaat heel snel door de bochten, maar op de rechte stukken verloor ik veel tijd. Waarschijnlijk mist de motor vermogen”, legt Van der Drift uit. Al met al is hij tevreden. “Gedurende het weekend voelde de auto erg goed aan en reed het heel soepel. Ook de samenwerking met mijn engineer verloopt uitstekend en wil ik het team en sponsors bedanken voor de kans dat ik opnieuw mocht instappen”, aldus Chris.

Chris van der Drift komt ook het volgende raceweekend van de World Series Formule Renault 3.5 in actie. Deze vindt over twee weken plaats in het voorprogramma van de Formule 1 in Monaco. “Daar heb ik erg veel zin in. Ik vind stratencircuits leuk en met onze goede auto heb ik er veel vertrouwen in”, aldus Van der Drift.

Chris van der Drift wordt met trots ondersteund door: Stockholm Fashion, Vision Racer, Titan Meat, Alla Fonte, Wang Selamat, MIS Race Insurance en Giltrap Group.

www.chrisvddrift.com

9914090
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1148
4754
28951
9854222
69489
147943
9914090

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven