Naar aanleiding van het behalen van het kampioenschap in de Formule Renault 3.5 kregen wij een interview doorgestuurd met Giedo van der Garde. Deze willen wij jullie natuurlijk niet onthouden.

Giedo, je bent kampioen geworden in de World Series by Renault. Van harte gefeliciteerd. Wat betekent deze titel voor je?
Dankjewel! Dit kampioenschap betekent ontzettend veel voor me. In de afgelopen jaren was de snelheid er vaak wel, maar zat het me lang niet altijd mee. In de Formule 3 liep het bijvoorbeeld zeker niet altijd even lekker. Dit jaar is alles op zijn plaats gevallen en dat is fantastisch. Ik ben heel blij dat ik deze titel op mijn cv kan zetten!

In Monza won je gelijk beide races en scoorde je het maximale aantal punten, was je toen al bezig met de titel of wilde je gewoon genieten van het moment?
Voorafgaand aan het seizoen heb ik al gezegd dat ik kampioen wilde worden. Dat moest gewoon gebeuren, want na een jaar Formule Renault, drie jaar Formule 3 en een matig eerste jaar in de World Series, had ik een belangrijk punt bereikt in mijn loopbaan. Ik moest kampioen worden en als dat niet zou lukken, werd het misschien tijd om mijn plannen voor de toekomst om te gooien. In Monza bleek dat we inderdaad de kans hadden om kampioen te worden, maar ik hield me er nog niet echt mee bezig. We lieten zien wat we waard waren en pas in de tweede helft van het jaar gingen we rijden met de titel in het achterhoofd.

Wat was je mooiste overwinning van het jaar?
Monza was een topweekend, echte een geweldige binnenkomer. De mooiste race was echter Le Mans, waar ik na mijn pitstop de grootste moeite had om de concurrentie achter me te houden. Het was een flinke knokpartij, maar ik kon uiteindelijk weer een klein gaatje slaan en de race winnen. Een race vanaf pole beginnen en domineren is natuurlijk geweldig, maar winst na een hard duel geeft een ongelooflijke kick en meer voldoening. Dus de zege in Le Mans was de mooiste.

Vorig seizoen reed je bij het team van Victory Engineering en was je beste resultaat een vierde plaats. Dit seizoen ben je een vaste klant op het podium. In hoeverre verschilt P1 Motorsport van je team van vorig jaar?
Het verschil is enorm. P1 Motorsport is zo veel professioneler. Ieder teamlid weet wat zijn plaats is en wat er van hem verwacht wordt. Ze werken ontzettend hard en die resultaten betalen zich uit. Wat ook belangrijk is, is dat we na een goede race een biertje pakken en kunnen ontspannen. Voor de teamspirit zijn dat hele belangrijke dingen.

Heb je dit seizoen je aanpak veranderd? Ben je anders gaan rijden?
Niet echt. Gedurende het seizoen ben ik wel veranderd. Vroeger kon ik de ene race winnen en de volgende wedstrijd was ik nergens. Dit seizoen ben ik echt gegroeid, ik ben constanter geworden. Op een gegeven moment kom je in een soort ritme en dat moet je vast zien te houden. Dat is dit seizoen bijzonder goed gelukt.

Halverwege het seizoen, in Hongarije, liep het niet zo lekker. Hoe kwam dat?
Ja, we hadden altijd een sterk weekend, maar in Hongarije liep het minder. De auto was niet super en ikzelf was ook niet helemaal honderd procent. Maar je leert ervan, het mag niet weer gebeuren. Na de zomerstop zijn we heel sterk teruggekomen, we wonnen in Le Mans en het team en ik zijn keihard gaan werken om het af te maken. We zijn dus juist sterker geworden door het dipje in Hongarije.

Nu je kampioen bent, is het tijd om vooruit te kijken. Wat zijn je plannen voor volgend jaar?
Mijn exacte plannen kan ik nog niet vertellen, maar we zijn druk bezig met de GP2. Ik zou erg graag in die klasse willen rijden en hopelijk kunnen we snel met een aankondiging komen.

9914091
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1149
4754
28952
9854222
69490
147943
9914091

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven