In de tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup op Spa-Francorchamps was het de winnaar van zaterdag, Kevin Jörg die de race van start tot finish leidde. Echter, met een 30 seconden straf voor een te vroege start, viel de Zwitsers terug naar de 20ste plaats. Na twee safety car periodes, ging de overwinning uiteindelijk naar Steijn Schothorst, gevolgd door Louis Delétraz en Gustav Malja.

Manor MP Motorsport, dat dit jaar met drie auto’s gaat deelnemen aan de Eurocup Formule Renault 2.0, heeft een keuze gemaakt voor zijn eerste twee coureurs.  Het succesvolle Nederlands-Britse team tekende vandaag overeenkomsten met Andrea Pizzitola en Steijn Schothorst. Beiden waren vorig jaar al voorin te vinden in de Eurocup-races. De identiteit van de derde coureur wordt binnenkort onthuld.

Oliver Rowland is voor Manor MP Motorsport het seizoen Eurocup Formule Renault 2.0 succesvol begonnen door in de tweede race op het Spaanse Motorland Aragon naar een fraaie podiumpositie te racen. De Brit stond daardoor na afloop van het weekend zesde in het klassement. Stromende regen trok een enorme wissel op het weekend van de seizoensopener: de eerste twee races van 2013 waren voor iedereen een gigantische uitdaging, maar op zondag reed de voormalig winnaar van de McLaren Autosport BRDC Award een spectaculaire wedstrijd.

Oliver Rowland van Manor MP Motorsport heeft dit weekend op Zandvoort twee keer een foutloze prestatie afgeleverd: hij sleepte een volmaakte dubbel in de wacht in de seizoensfinale van de Noord-Europese Cup voor Formule Renault 2.0-auto’s. Vanwege een natuurlijke pauze in zijn Eurocup-campagne kon de Brit deelnemen aan beide races op Zandvoort. Daar eiste hij vervolgens relatief eenvoudig zijn derde en vierde NEC-overwinning van het seizoen op. In zowel droge als natte omstandigheden was Rowland ongenaakbaar.

Priscilla Speelman timmert hard aan de weg. De 23-jarige vijfdejaars studente lucht- en ruimtevaarttechniek werd in 2011 kampioen in de International Superkart Series en werd dit jaar samen met John van der Voort kampioen in de Sport I-divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop. Het talent van de in Roosendaal woonachtige Speelman is daarbij niet onopgemerkt gebleven. Speelman, die ook opgenomen is in het KNAF talentenprogramma, werd afgelopen woensdag namelijk uitgenodigd op de Hockenheimring om te testen met een Formula Renault 2.0 van Van Amersfoort Racing.

6756488
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
7
4778
32568
6690768
48978
219993
6756488

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven