Nadat hij vorig jaar al twee keer als gastrijder aan de 550 pk sterke Renault R.S. 01 mocht proeven, rijdt Pieter Schothorst nu een volledig seizoen in de Renault Sport Trophy. Tijdens de zes evenementen die voor het seizoen 2016 op het programma staan, komt Pieter Schothorst in actie met een auto die wordt ingezet door Equipe Verschuur uit Nijmegen. "Dankzij de steun van McGregor en Gofield & Only kon de deelname aan de Renault Sport Trophy voor dit seizoen worden gerealiseerd. Bij Equipe Verschuur rijd ik bij het beste team in deze klasse, dus het doel is duidelijk: ik ga voor de titel", zo laat Schothorst geen twijfel bestaan over zijn ambities.

Als leider in de tussenstand van het ‘Elite’-kampioenschap in de Renault Sport Trophy, met de maximaal mogelijke score van 75 punten, reist Steijn Schothorst naar het Britse Silverstone. Daar vindt dit weekeinde het derde evenement van het seizoen plaats. De coureur kijkt ernaar uit, eindelijk weer achter het stuur van de Renault R.S. 01-silhouet-raceauto te kunnen plaatsnemen. “Ruim elf weken pauze sinds de laatste race is wel heel erg lang. Ik kan nauwelijks wachten totdat we weer mogen racen”, zegt de rijder, die uitkomt voor Equipe Verschuur.

Voor de Finaleraces van de World Series by Renault streek het deelnemersveld in Barcelona neer. Voor rijders in de Eurocup Megane Trophy V6 wachtte hier een drietal races. Immers, tijdens het vorige optreden, op het Franse Paul Ricard, werd de tweede race niet verreden als gevolg van de slechte weersomstandigheden. De daar verreden kwalificatie bepaalde de startvolgorde van de derde race in Spanje. Het team van Las Moras by Equipe Verschuur verscheen ditmaal met twee auto’s aan de start. Een in handen van Max Braams, de 20-jarige coureur uit Krimpen aan de Lek, die dit keer ondermeer de strijd aanbond met zijn vader Luc. Ook hij nam voor een keer deel aan deze klasse met de 400 pk sterke Renaults Megane.

"We hebben in de lange historie van ons team al heel wat Renault-competitie modellen de revue zien passeren, maar dit is zonder meer de spectaculairste." Teameigenaar Frans Verschuur is vol enthousiasme over de nieuwe Renault Sport R.S. 01, waarmee Equipe Verschuur dit seizoen uitkomt in de internationale merkencompetitie van de Franse fabrikant.

Op het bijna zes kilometer lange Franse Circuit Paul Ricard vond ronde zes van de World Series by Renault plaats. Binnen dat programma rijdt ook de Eurocup Megane Trophy V6 een tweetal races per weekend. Een van de deelnemers is Max Braams voor wie dit eerste seizoen in deze klasse voornamelijk uit leermomenten bestaat. Toch gold dat dit weekend niet helemaal, want de 20-jarige coureur uit Krimpen aan de Lek reed al eerder met andere raceauto’s op dit technische en snelle circuit. Die baankennis resulteerde tijdens de kwalificatie voor de eerste race in een derde plaats. Een slechte start met de 400 pk sterke Megane  van Las Moras Racing Team by Equipe Verschuur wierp Braams terug naar een achtste positie. Tijdens de race wist hij twee posities terug te winnen en eindigde als zesde. De tweede race werd afgelast als gevolg van aanhoudende zware regenbuien.

6756538
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
57
4778
32618
6690768
49028
219993
6756538

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven