K2 Content

Op indrukwekkende wijze heeft Mike Verschuur vanmiddag de titel in de Eurocup Mégane Trophy in de wacht gesleept! De Nederlander kwam met 14 punten voorsprong naar Motorland Aragon, en wist deze in het laatste raceweekend niet alleen met verve te verdedigen, maar zelfs verder uit te bouwen. In de vrije trainingen, kwalificaties en de eerste race was Verschuur heer en meester en zette met een superieure overwinning de kroon op zijn werk door het Europese kampioenschap op zijn naam te schrijven. De rijder van Mc Gregor by Equipe Verschuur pakte dit seizoen totaal 2 overwinningen en 11 podiums. Bovendien kreeg hij 4 extra punten door het behalen van meerdere polepositions. Morgen kan Verschuur zijn puntentotaal (148) nog verder vergroten, doordat hij in de afsluitende race opnieuw van pole zal vertrekken!

Onder ideale weersomstandigheden verkende Verschuur tijdens de eerste vrije training op vrijdagmorgen de 5.344 meter lange baan. De rijder van het McGregor by Equipe Verschuur team benutte de geboden testgelegenheid optimaal zodat hij met een goed gevoel begon aan het laatste raceweekend. Hij eindigde de sessie met een tijd van 2:05.605 keurig als vierde af. In de tweede sessie van een uur ging Verschuur er maar eens goed voor zitten. Hij wist telkens de limieten van het gloednieuwe circuit met twee sets nieuwe banden aan te scherpen en sloot de tijdtraining als snelste af. Positief gestemd ging Verschuur de belangrijke kwalificatiesessie van zaterdagmiddag in. Door de hoeveelheid gravel op de baan koos Verschuur direct het asfalt. Nadat ook zijn concurrenten de baan betraden kwam Verschuur midden in het verkeer terecht. De 21-jarige coureur wist echter de piek van zijn nieuwe banden tussen het verkeer optimaal te benutten en pakte met een snelle tijd van 2:04.335 zijn poleposition. Met zijn op-één-na-beste tijd verzekerde Verschuur zich opnieuw van de eerste gridpositie voor de afsluitende race op zondag. Zijn dubbele poleposition leverde een extra punt op waardoor hij met 15 punten voorsprong aan de eerste race begon. 

Verschuur kwam vanmiddag goed uit de startblokken en ging als leider de eerste bocht in. Door de aanval van Dimitri Enjalbert moest de polesitter halverwege de openingsronde een positie prijsgeven. Iedereen bleef rondelang in dezelfde positie hangen tot het moment van de verplichte pitstops. Terwijl de concurrentie Enjalbert, Jonathan Hirschi en Fabrice Walfisch reeds vroeg naar binnen gingen, kwam de leider in de race, Verschuur pas in ronde 12 naar binnen om te gaan pitten. Verschuur bleef 5 seconden langer dan de rest pitten om extra brandstof mee te nemen voor de resterende ronden. Verschuur viel hierdoor tijdelijk terug naar de vierde plaats, terwijl Enjalbert weer de leiding had overgenomen. Daarna profiteerde Walfisch van een mislukte inhaalbeweging van Verschuur op Hirschi en schoof door naar de derde plaats. Verschuur leek te kiezen voor de punten van een zekere vierde plaats. Het venijn van de race zat echter in de staart toen de auto’s van Enjalbert en Hirschi door een tekort aan brandstof begonnen in te houden. Verschuur wist hiervan in de laatste ronde optimaal te profiteren en pakte na 20 ronden de overwinning én de titel in de Eurocup Mégane Trophy! Na de race in Barcelona klonk voor de tweede maal het Nederlands volkslied voor de snelle Nederlander!

Mike Verschuur: “Ik ben superblij dat ik het kampioenschap heb binnengehaald! Ik was gisteren en vandaag verreweg de beste en pakte na een bloedstollende race de overwinning. Ik had een goede start maar moest Enjalbert door onderstuur problemen voorbij laten gaan. Ook Walfisch kwam dichterbij en raakte mij een paar keer op de achterkant. Ik liet hem maar voorbij gaan totdat hij in de fout ging. Ik ben laat gaan pitten en viel terug naar de vierde plaats. Het werd in de laatste ronde van de race  bijzonder spannend, want de auto’s van Enjalbert en Hirschi begonnen door een gebrek aan brandstof plotseling in te houden. Dankzij mijn team hebben we de juiste strategie gekozen en deze race gewonnen. Na het winnen van het  Nederlandse, Junioren  en het Duitse Renault Clio Cup kampioenschap is dit mijn vierde titel in mijn autosportcarrière! Ik wil het gehele team van Mc Gregor by Equipe Verschuur bedanken voor hun werk en support van het gehele seizoen. Wij hebben deze titel met zijn allen binnengehaald! Ik wil met name Bernhard ten Brinke van Bribus Keukens speciaal bedanken want hij is al 6 jaar mijn vaste sponsor. Ook Mc Gregor heeft mij dit seizoen fantastisch geholpen. Tenslotte wil ik Harrie Kolen, Wim Beelen, Topparken, Total Nederland en vele andere trouwe sponsoren bedanken. Vanavond gaat het team en ik nog een extra fles champagne ontkurken om onze overwinningen te vieren!”

PR

14661701
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2471
3266
5737
14632589
114555
126429
14661701

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven