K2 Content

Bas Schothorst kijkt met gemengde gevoelens terug op de derde ronde van de Eurocup Mégane Trophy dit weekend. Op de Nürburgring behoorde de TDS Racing coureur het hele weekend tot de snelste op de baan en was hij op zaterdag slechts één seconde verwijderd van zijn eerste winst van het seizoen. Ook op zondag maakte de Amsterdammer lange tijd aanspraak op het podium, maar zorgde een technisch mankement voor vertraging.

Door in de eerste vrije training op vrijdag direct de snelste rondetijd te noteren, toonde Bas Schothorst begin dit weekend al aan goed op dreef te zijn in de Duitse Eifel. In de kwalificatiesessies op zaterdagochtend onderstreepte de TDS Racing coureur dit nogmaals door voor beide races op het 5,148 km lange Grand Prix circuit de tweede startplaats op te eisen.

In de door regen overvallen openingsmanche op zaterdagmiddag, is Schothorst wederom de snelste man op de baan. Raceleider Stefano Comini laat zich door de aandringende Nederlander echter niet van de wijs brengen in de 18 ronden tellende race. Na een bloedstollend gevecht op een steeds verder opdrogende baan, eindigt de McGregor coureur de vijfde race van het seizoen op slechts één tel van de kampioenschapleider. Ook in de Gentleman Cup valt er veel te vieren voor TDS Racing. Winnaar David Dermont wordt op het podium geflankeerd door zijn Nederlandse teamgenoten Wim Beelen en Jeroen Schothorst.

Ook de tweede race op zondag wordt onder natte omstandigheden verreden. Samen met Comini, Dermont en Guilvert weet Schothorst in de openingsfase al snel een gat te slaan naar de concurrentie. Een vereiste reparatie aan zijn verlichting zorgt echter voor extra oponthoud tijdens de verplichte pitstop. Vanaf de tiende positie weet Schothorst zich in het tweede deel van de race weliswaar nog op te werken naar de zevende plaats, maar loopt hij door dit euvel een nagenoeg zekere podiumfinish mis. Jeroen Schothorst mag door als tweede te eindigen in de Gentlemen Cup wel voor de tweede keer dit weekend het podium bestijgen.

“Ondanks de teleurstelling van de laatste race, ben ik niet ontevreden over dit weekend. Ik heb het hele weekend geen voet verkeerd gezet en heb op zaterdag gevochten voor wat ik waard was voor de winst. Ook op zondag lag ik op podiumkoers totdat we in de pits mijn koplampen verplicht moesten repareren. Onze volgende races vinden over twee weken al plaats in Hongarije. Dit circuit moet ons liggen. Doel is om dan in beide races met veel punten thuis te komen,” aldus Bas Schothorst.

PR

14661858
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2628
3266
5894
14632589
114712
126429
14661858

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven