K2 Content

Met een derde plaats en een fraaie overwinning heeft Bas Schothorst dit weekend op de Nurburgring tijdens de Eurocup Megane Trophy races uitstekende zaken gedaan in het kampioenschap. De McGregor coureur voegde 40 punten aan zijn totaal toe en heeft zijn voorsprong op de rest verder uitgebouwd. Debutant Tom Coronel kwam eveneens goed voor de dag. De Huizenaar moest echter door touches tweemaal voortijdig de strijd staken. Teamgenoot Kelvin Snoeks kwam als achtste en tiende over de meet. Met een dubbele tweede plaats finishte Jeroen Schothorst op het podium in de Gentlemen Cup.

Na de vrije trainingen van vrijdag stond op zaterdagmorgen de kwalificaties op het programma. Bas Schothorst zette daarin tweemaal de derde snelste tijd op de chrono’s Tom Coronel was goed voor een vierde en zesde tijd, terwijl Snoeks beslag legde op de zesde en vijfde plaats op de startgrid.

In de openingsrace kwam Bas Schothorst goed uit de startblokken. De inwoner van Amsterdam wist samen met polesitter Albert Costa en Fabian Thuner snel weg te lopen bij de rest van het veld. Halverwege de 20 ronden tellende race ging Bas Schothorst naar binnen voor zijn verplichte pitstop. Echter bij de ingang van de pitstraat raakte hij de pitmuur, maar kon gelukkig zijn weg vervolgen. Bas Schothorst belandde uiteindelijk op het podium door alsals derde te finishen.

De afsluitende race op zondag kende een chaotisch verloop. Terwijl donkere wolken zich boven het circuit samenpakten begon bijna iedereen met slicks aan de race. Na de openingsronde kwam de regen met bakken uit de hemel vallen, waardoor de rijders op regenbanden in het voordeel waren. Bas Schothorst stond op slicks en kwam naar binnen vooreen set regenbanden. De rijder met startnummer 6 begon daarna aan een stevige opmars totdat de safetycar op de baan kwam. Nadat de wedstrijd weer werd vrijgegeven lag hij op podiumkoers. Het gevecht voor de winst vond plaats in de allerlaatste ronde. Bas Schothorst haalde leider Niccolo Nalio in, maar werd niet veel later door zijn Italiaanse concurrent van de baan gedrukt. De Nederlander wist zijn weg echter voort te zetten en pakte de leiding door Nalio te verschalken. Ook Tom Coronel ging voorbij aan de Oregon Team coureur, terwijl Nalio hem raakte. Terwijl Coronel met veel schade de strijd moest staken, pakte Bas Schothorst alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen.

“Het was een goed weekend voor me. Ik heb twee podiums gepakt en behaalde vandaag een goede overwinning. Tevens ben ik weer verder uitgelopen in het kampioenschap. De samenwerking met Tom Coronel verliep perfect. Hij reed twee goede races maar kende pech dat hij uit de wedstrijd werd getikt. Jeroen Schothorst was bijzonder snel in de regen en pakte met zijn ervaring twee podiumfinishes. Ik kijk alweer met veel vertrouwen uit naar de volgende races op de Moscow Raceway,”  aldus Bas Schothorst.

“De Mégane is een echte race auto met veel grip. In de races had ik wat pech. Bij een inhaalactie in race 1 werd ik geraakt op mijn rechterachterwiel, waardoor ik voortijdig uitviel. In de tweede race kostte een touche met Nalio een zekere podiumfinish. Ik heb genoten van het raceweekend. Ik hou wel van afwissende baancondities met regen en dan weer droog. Verder vind ik TDS Racing een heel leuk team en verliep de samenwerking met Bas Schothorst erg goed. Ik heb al zin in de volgende races op de Moscow Raceway!” verteld Tom Coronel.

PR

14661857
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2627
3266
5893
14632589
114711
126429
14661857

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven